חוק אבי כהן

הרכב של היום - הענתיקה של מחר. הפורום לדיון ברכב מודרני, חוקים ותקנות ועוד

חוק אבי כהן

הודעהעל ידי ufd41 » א' מרץ 20, 2011 6:53 pm

בקרוב לא נרכב יותר עם קסדה חצי הלא בטיחותית.
שר התחבורה יחתום השבוע על תקנה האוסרת את השימוש בה.
http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D ... 64834.aspx
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים

Re: חוק אבי כהן

הודעהעל ידי שמוליק » א' מרץ 20, 2011 11:19 pm

מדינת בננות ! :evil:
"למלך קר ,אז כולם חייבים ללבוש מעילים ?"
מה זה הטמטום הזה? המדינה הראשונה (והיחידה כנראה)בעולם שאוסרת שימוש בקסדה לא שלמה. :|
https://plus.google.com/photos/10862338 ... banner=pwa
There's no place like .......my garage
סמל אישי של המשתמש
שמוליק
בעל מקצוע - מכונאות רכב ואופנועים

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » א' מרץ 20, 2011 11:34 pm

רלוונטי מתמיד

רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי » ב' מרץ 21, 2011 4:13 pm

אחת התקנות היותר מגוכחות שיצאו בישראל בשנים האחרונות.
ועוד להגיד ש "קסדת חצי לא מגינה על העורף" שטויות במיץ. נכון לגבי הסנטר אבל זה הכל.
גזירות מטומטמות שמצטרפות להיותנו המדינה היחידה בעולם שיש בה תקנה להדלקת אורות במשך היום ולעובדה שביטוח דו"ג בישראל הוא היקר ביותר בעולם.
מדינה אוכלת רוכביה.
מעדיפים את כמויות הדלק המטורפות ששורפות המכוניות יחסית לטוסטוסים ואת גודש התנועה המצטרף אליהן.

היה לי כל כך טוב בחו"ל, אני עדיין לא מבין למה חזרתי...
אז מה יש לנו...
סמל אישי של המשתמש
רועי
צוות הניהול

הודעהעל ידי gluk » ג' מרץ 22, 2011 9:37 am

ורק אני רואה כאן משהו חיובי? :roll: אם לאנשים אין מספיק שכל לדאוג לעצמם- אולי באמת צריך לפעמים ה"אח הגדול" לעשות משהו בנידון? כי תסלחו לי- לי בתור האופנוען עם וותק הלא-מבוטל לא בא בטוב בכלל לראות את כל אותם הלייצנים ששמים על הראש משהו שרק נראה קסדה- אפילו ללא בטנה כלשהיא בפנים!!! מילה תגידו לנסוע עם זה על ההרלי בנסיעה האיטית עם החברה, למרות שגם זה לא משהו בכביש, או לנסוע על הפיאג'יו סי שנוסע במהירות של האופניים "-"- אבל רבבק אנשים- לטוס בין המכוניות העומדות בפקק על ה-T-MAX עם זה?!?!? עד לאן הטמטום יכול להגיע, אנשים?!? :? :shock:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ג' מרץ 22, 2011 4:38 pm

אני בעד פתרון ביניים: לא לחייב קסדה מסוג מסוים, אבל לגבות מהרוכב האמיץ את דמי השיקום (כלומר - שלא יהיה כיסוי ביטוחי למי שרכב בלי קסדה
או עם קסדה שלא מגינה כמו שצריך על הראש). זה נותן למי שרוצה לקחת סיכון את האפשרות לעשות את זה, ומנגד מוריד את הנטל מהמדינה לפצות
אנשים שלא מסוגלים לחשוב בצורה הגיונית. win win.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי » ד' מרץ 23, 2011 10:32 am

רועי - על הקסדת "חצי" שלי יש סימונים ברורים של תו תקן. יש לה ביטנה וריפוד והיא מגינה על העורף כמו שצריך. אז יש לי ביטוח או לא ?
שנסענו מועדון הווספות לאילת חבשתי את הקסדה האמורה ואתמול שנסעתי לחיפה הלוך חזור במהירות ובלי הסירה הפעלתי שיקול דעת ונסעתי עם קסדה מלאה.
עכשיו לקחו ממני את השיקול וגם בנסיעה עם סירה במהירות צב ביחד עם עוד רכבי אספנות אני צריך קסדה סגורה. פשוט טימטום.

אולי יש פה מקום לנסות להכניס תקנה מיוחדת לרכבי אספנות - נניח ש דו"ג אספנות עד 200 סמ"ק יורשה בשימוש של קסדת חצי.
אז מה יש לנו...
סמל אישי של המשתמש
רועי
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ד' מרץ 23, 2011 2:11 pm

השאלה שלי היא כזו: אם חלילה, וללא כל אשמה מצידך, רכב יפגע בך ויעיף אותך לכביש כשאתה רכוב על אופנוע מודרני ב-50 קמ"ש,
או כשאתה רכוב על וספה קלאסית ב-50 קמ"ש, באיזה מהמקרים עדיף לך להיות עם קסדה מלאה?
שוב, אני לא יודע אם יש מקום לחוק שמחייב קסדה מלאה בנושא, אולי במקום היו צריכים להנחות את השוטרים לעצור רוכבים ולהסביר
להם על הסכנות שבקסדת חצי, רק כדי להעניק להם יותר מידע ולכוון אותם לכיוון הנכון.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי » ד' מרץ 23, 2011 3:36 pm

האשמה לא משנה פה. בכל מיקרה הכלוב מנצח.
אבל אמרה יפה חברת הכנסת שלי יחימוביץ - למה שלא נחייב כל אדם בקסדה מרגע צאתו מביתו - שהרי אולי יפגע מרכב, שלא באשמתו, אפילו כהולך רגל.
כל אדם צריך להיות מסוגל להפעיל שיקול דעת, כשזה נוגע לנהיגה אם קיבל רשיון משמע שהמדינה סומכת עליו שידע להפעילו. וכל חוק/תקנה שלוקחת ממך את שיקול הדעת היא לרעה.

לדעתי הפיתרון צריך לבוא מכיוון אחר - אכיפה יותר משמעותית של חוקי התנועה בישראל וענישה הרבה הרבה יותר משמעותית וקשה למי שרוצח אדם על הכביש, וזה לא קשור אם היה שיכור כשדרס ילדה שעמדה על אי-תנועה או שפרץ לכביש מבלי להיסתכל ופגע ברוכב אופנוע שנהרג (ודא"ג הקסדה הסגורה לא עזרה לו).

צריך להפסיק להאשים את הרוכבים ולטפל בעבריינים האמיתיים.
תקנת הקסדה המטופשת אשר נדחפת תחת טענות שקריות רק תגרום לפחות אנשים לרכב - מה שיעלה את מספר המכוניות, זיהום האוויר, הגודש בכבישים, צריכת דלקים ממקורות לא מתחדשים, מחסור במקומות חנייה ועוד ועוד ועוד.
אז מה יש לנו...
סמל אישי של המשתמש
רועי
צוות הניהול

חזור אל רכב כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים