לאחרונה פנה אליי אדם שלא הכרתי בעבר, זיו שמו, תושב רמת השרון ואמר לי... היי.. אתה זה ששיפץ את ה-Tamiya .. לא? (לחצו כאן לצפייה: viewtopic.php?f=4&t=1225 ) האאממ... כן, השבתי בחיוב מהוסס ומיד אמר, יפה, אם כך, יש לי בשבילך משהו... מכונית על שלט משנות השמונים ששוכבת אצלי במחסן כבר שנים רבות ללא שימוש וכנראה תזדקק לשיפוץ - Tamiya BigWig. התרגשתי, מאוד, מאוד! המדהים הוא שמספר ימים לפני כן הסתכלתי בקטלוג (משנת 1986) של Tamiya והמכונית שנראתה לי הכי מדהימה הייתה בדיוק זו! מנוע חזק, הנעה כפולה, מראה "קרבי" ואמיתי למדי והנה, שיחת טלפון, ביקור אצל זיו ויש לי אחת משלי!!
בחודשיים האחרונים המכונית עברה שיפוץ מקיף שכלל ניקוי, שיפוץ מכלולים רבים, מילוי שמן חדש בבולמים, החלפת מערכת החשמל, ליטוש והברקת חלקי המתכת וכן החלפת המתלים וחלקי פלסטיק אחרים בחלקים חדשים (מקוריים!) שכן לא ניתן היה לשפץ אותם (התפוררו לי ביד...).
חלקים רבים הוזמנו ב- Ebay, ניתן למצוא כמעט כל חלק לרכב הזה שאנשים, איכשהו ומשום מה שמרו אצלם עוד משנות השמונים ולשמחתי החליטו למכור
אם למישהו מסתתרת מכונית על שלט ישנה איפשהו במחסן... עכשיו אתם יודעים למי לפנות אם תרצו למסור אותה
ועכשיו למה שבאמת מעניין... התמונות:
כך היא נראתה רגע לאחר שהוצאתי אותה מהשקית:

תהליך הפירוק החלק במהרה, תוך שחלקים רבים פשוט מתפוררים לי בין האצבעות...

בתמונה זו ניתן לראות את החלק הקדמי בסוף תהליך ההרכבה (בערך חודש אחרי, לצערי אין תמונות של התהליך... ):

גוף חדש עשוי יציקה, לאחר חיתוך לפי הצורה המקורית:

הדבקת המדבקות המקוריות (סט שהתמזל מאוד מזלי למצוא באיביי):

ו... התוצר המוגמר: