סופי (ווספה ספרינט 150CC מודל 1969) ועלילותיה בירושלים!

המכונית לא מניעה? האופנוע משתעל? הפורום הטכני נועד לכל שאלה ולתמונות של תהליכי שיפוץ

סופי (ווספה ספרינט 150CC מודל 1969) ועלילותיה בירושלים!

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:11 am

לכל חובבי האספנות, אני מרכז כרגע את הפרקים הנבחרים לדעתי מהשרשור שרץ המון זמן בפורום אספנות, לשירשור חי גם כאן לטובת רצף קיראה נטו, מקווה שתהינו -רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:14 am

אז הסימנים כבר היו באויר, ההתענינות המוגברת במותג ווספה מצידי לא היתה לחינם, כי אם בגלל סיבה טובה מאוד, אבל לא נקדים את המאוחר...בעקבות הצורך בהתניידות לבית שמש לפני כמה חודשים, פירסמתי כזכור בקשה למציאת רכב זול עם טסט, חבר פורום יקר הציע לי את הווספה שלו, לצורך התניידות ככל שאחפוץ וללא תמורה....כמובן שלא רציתי לקחת כלי שאיננו שלי ולהיות אחראי עליו במידה וחלילה יקרה משהו, לכן סרבתי בנימוס...אבל הזרעים נזרעו וזמן לא רב אחרי שכבר עברתי לתפקיד אחר התבשלה לה עיסקת קומבינציה:
המלכה האם (הלמברטה) תעבור לרשותו של ידידינו, ובתמורה אני אקבל ווספה אספנות במצב נסיעה לשימושי....בלב לא קל והמון התלבטויות רקמה העיסקה עור וגידים, הלמברטה הועברה רישמית על שמי והכלה החדשה (הנסיכה סופי) הובלה אחר כבוד לבירה....החילופין בוצעו באישון לילה וללא מחאות רבות של המעורבים...וכבר היום ממש לפני כמה שעות בצעתי את נסיעת המבחן הראשונה...שהסתיימה כמה מטרים כשהמנוע נכבה וסרב להדלק שנית...כניראה בגלל מחסור בדלק.....קצת על הנסיכה, שמה ניגזר משמה של השחקנית האיטלקיה סופיה לורן שחגגה לא מכבר את יום הולדתה השישים, סופי אומנם צעירה יותר, ילידת 1969 וידועה גם בשם ווספה ספרינט, מנוע -150 סמ"ק שפימפם בעליזות מדהימה...
אז עכשיו מחכה לנו הרפתקאה חדשה, כשהמטרה היא לעלות על הכביש בחודש הקרוב... לא במצב מוזאוני אלה דווקא כרכב לשימוש יום יומי כשקצב השיפוץ יקבע תוך כדי תנועה, ראשית בטיחות טסט ומכניקה מונעת היתקעות... ואחר כך יופי וקוסמטיקה....
אשמח לשתף כל מי שיחפוץ, לעזור, להיצטרף לפרויקט, או סתם להיתעניין בכל שלב ושלב של השיפוץ... כל מי שרוצה לשאת עיצה, תרומה, וכו מוזמן... תרגישו חופשיים לשאול, להיתעניין ולהגיע!!! קפה מובטח וגם עוגה.
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:15 am

סיכום ארועי היום, בסך הכל הכללי יום מוצלח למדי, אחרי המפגש הראשוני הכושל משהו, וההרגשה הקשה, של מה לכל השדים עושים עכשיו... ניתנה לי הזדמנות ראשונית לבחון את המצב לאשורו...בשלב הראשון לימוד כללי ובסיסי של הווספה, תוך התמקדות בנקודות חולשה קריטיות, השלב הבא היה פרוק מסנן האויר בשלב הזה הובחנה הבעייה הראשונה, כבל הצ'וק קרוע והמנוע היה זקוק לתערובת יותר עשירה מהרגיל, פתיחה ידניית של הצ'וק ומתן קיק בריא והמנוע מתעורר לחיים למס' שניות....כבר סימן מעודד... השלב הבא היה הוצאת מיכל הדלק והעברה של ברז הדלק, למצב רזרבי ברז הדלק בווספה מאובטח בגומיה השומרת אותו מחובר לבודי... גומיה זו החזירה נשמתה לבוראה לפני שנים, כך שבפועל רק אם גישה ישירה לברז הדלק ניתן לשנות את המצב...הדלק זורם לקרבורטור והנסיכה סופי מתעוררת לחיים...כיוון קל של הטורים והיא מפמפמת לה באיטלקית שוטפת, ומכסה את שמי החנייה בעשן כחלחל....לאחר דקה או שתיים שהלב פועם בעוז, אזרתי אומץ וביצעתי את הסיבוב המשמעותי הראשון....אז ככה החיים על האוכף בכלי שגילו פחות בארבעה שנים מגילי, גורמים לך לשנות מוד במצב הרוח, אם שאגה של R מעבירה אותך למצב אטרף, הרי הפימפום השקט משדר (לי לפחות) שקט ושלווה, סיבוב קטן בחניה למצהלות השכנים, שרגילים כבר לראות כיצד גורטאות מתכת מתעוררות לפתע לחיים ולמפגן אור קולי של אש, רעם ותימרות עשן... וחזרה למקום החנייה וארגז הכלים לצורך מקצה שיפורים...בסיכומו של דבר...
למחר מתוכננת פרוצידורת העברה סופית של הבעלות, הוצאת אישור זמני לתנועה לצורך תיקון, נסיעה עצמית למוסך להחלפת צמגים כיוון ברקסים, שמישהו שכח לספר להם שתפקידם גם לעצור, ורק לאחר דין ודברים עם כלי העבודה שלי ניתנה הסכמה שבשתיקה שיסיעו מדי פעם בעצירה מכובדת...אישור בלמים ונסיעה לטסט....המשך יבוא
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:15 am

***מבזק***מבזק***מבזק***

לפני חצי שעה עברה הנסיכה סופי, לבעלותי הבלעדית, לא לפני שצעקות הזעם שלי הידהדו ברחבי משרד הרישוי בי-ם, ששם לא שמעו כי רכב אספנות אינו מחוייב בטסט לצורך העברת בעלות...אז הטרדתי את אירית (תודה אירית) שהטרידה אחרים, ואת זאב, (תודה זאב) שנתן פתרונות משלו...ובסופו של דבר הרשיון המיוחל ניתן...בכדי להרגע הוצאתי מס' רכב אספנות לווספה, חדש ונוצץ, נישאר לעשות ביטוח אספנות, נסיעה קצרה למוסך לחלפת צמיגים כיוונים שונים, אישור מוסך ולטסט...זהו לבנתיים
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:16 am

היום התחדשה נסיכתי בשלושה צמיגים חדשים, אישור תקינות עבור הטסט, ביטוח חובה ומחסום האחרון שנישאר הוא ריפוד הכיסא מחדש, לצערי למרות סיכום מוקדם עם הרפד הנ"ל לא התפנה עבורי היום וניקבע מועד חדש למחר בבוקר, לכן גם הטסט נדחה למחר....גולת הכותרת היום היתה הנסיעה המשמעותית הראשונה של הנסיכה, כולל עלייה לא פשוטה... בדקות הראשונות ההרגשה היתה עדיין מגומגמת משהו, אולם ככל שרבו הק"מ הפכה הנסיעה לרכה ונעימה יותר ויותר... נישארו עוד כיוונים אחרונים לקרבורטור השלמת מס' ברגים שאיבדו עצמם לדעת, אבל בסיכום הכולל הנסיעה טובה מאוד, המנוע חזק ומושך ללא בעיות, ובצורה רציפה וחלקה, ההילוכים עוברים נהדר והצליל האיטלקי כאופרטה נהדרת...עכשיו כבר ממש אין לי סבלנות לחכות לטיול הראשון ביחד...ירושלמים בעלי דו"ג אספנות ובעלי הווספות והלמברטות, השמיעו קול לצורך אירגון טיול באחד מסופי השבוע
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:17 am

לפני שעה, במעמד בוחני הרכב, מנהל דינמומטר, וקבוצת סקרנים...עברה הנסיכה סופי טסט בפעם הראשונה, לא לפני שהתחדשה בכיסא חדש ומקצועי, אצל רפד אומן שטרח וחיבר אפילו אל הלוגו המקורי למושב, ריתך את הקפיץ השבור, ותפר חגורת רוחב תמונות בקרוב
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:18 am

היום, ביצעתי פוליש ווקס לוספה, והחלפתי את גומיות הצדדים שנירקבו להם, כמו כן לוטשו בפוליש חלקי האלומיניום, שנוקו מהצבע החקי שמישהו טרח לצבוע אותם, וחזרו לנצנץ כביום היוולדם. סוף סוף סופי זוקפת ראש ומפגינה את גופה החטוב, ללא עקבות - כראוי לנסיכה איטלקית! יש עוד עבודה רבה, אבל כבר רואים תוצאות בשטח.
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:19 am

טוב, אז אחרי ששגעתי שלושה מכונאים, וכולם בלי יוצא מן הכלל טענו שאני סתם לא נורמאלי (למרות שאני מעולם לא טענתי שכן...) וסופי מכוונת פיקס, הגעתי לאחר מחקר ותהייה לכיוון המושלם, עכשיו היא מניעה במכה הראשונה(עדיין ללא צ'וק, הקבל קרוע), מושכת שיגעון, וחוץ מזה למדנו להכיר אחד את השני טוב יותר. למרות זאת, ובהמלצת עמית הזמנתי דיזה ראשית חדשה נגד עין הרע. היום אחר הצהרים אם לא יהיו הפתעות נצלם. אה כן, ופינקתי אותה גם בכיסוי אופנועים חדש
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:20 am

עלילות סופי בעיר הגדולה (והענייה בישראל):
מאז מיסוד היחסים בינינו בצורה רשמית וחוקית, סופי ואני מרבים לבלות ביחד זמן איכות, המתחלק בדרך כלל לשנים...סופי מפורקת לחלקים (עם סיבה או בלי)... או סופי ואני על כבישי י-ם, כמות התגובות והערות לה אנו זוכים בכל נסיעה כזו, מעלה בפני לא פעם רצון אמיתי להעלותם על הכתב ולשתף אתכם בחוויה.
הישראלי המצוי הרי לא יתאפק מלהביע דעתו על רכבך, גם אם דעתו ניגזרת מעולם מושגים שונה לגמרי משלך...והתגובות מתחלקות לשניים...בדרך כלל מבט הערכה של מבין עניין ואומר יופי של כלי, הווספה הזו הכי טובה שיש...גם לי/לאבי/לאימי/לאחי/לעסק שלי היתה כזו...וכאשר הם שומעים שהיא ילידת 1969 ישר עולה מבט מצועף בעיניהם והאגודל מונף כלפי מעלה, והם מוכנים לתת לי באותו הרגע את הרכב שלהם תמורת סיבוב...החלק השני, שחלקם אפילו מכיר אותי איישית שואל: "אז מה זה מה שהמשטרה נותת לך?"...או "מה אין לך כסף לאוטו נורמאלי עם המשכורת שלך?"
לאלה כבר מזמן הפסקתי לענות ולנסות להסביר עניין... לאחרונה גם פיתחתי תשובה חדשה: "אישתי זרקה אותי ולקחה הכל...זה מה שנישאר לי."...לא תאמינו איך השיטה זו פועלת...מבטי השתתפות כניים עולים על פני הנשמות הטובות... וחלק מהם אפילו מציע עזרה...זוהי גם דרך נהדרת להכיר את החברים האמתיים שלך, אישתי כבר קיבלה טלפון בסגנון: "או , סוף סוף זרקת את הנבלה, מה את עושה הערב?" בקיצור, נשמות טובות...ומה מתוכנן הלאה, סופי כבר מרגישה שהגענו לשלב שאפשר כבר לצאת לטיול גדול יותר, מחוץ לעיר, למרות שאני עדיין רוצה להחליף קודם את מיכל הדלק שלה, על מנת שסוף סוף תהיה לי אינדיקציה אמיתית מתי ניגמר הדלק במיכל ...(כזכור ניתן לנסוע רק כאשר ברז הדלק, במצב רזרבה בגלל סתימה במיכל) השבוע נחליט מה לעשות...
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:21 am

בעיית שתיינות התגלתה אצל הנסיכה, מתכנניה העלו על נס את נושא החסכנות וטענו ל-360 ק"מ למיכל 7.7 ליטר. ואילו סופי מפגינה שתיינות של קוזאק רוסי, אחרי מסע ביזה והרס....בהתיעצות עם מומחים הופנתה האצבע המאשמה לעבר דיזת הדלק הראשית בקרבורטור, תוצר לוואי של בעייה זו היא השתנקות בפול גז ולכן אי ניצול מלא של כוח המנוע, כרגע מתבצע חיפוש אחרי דיזה מתאימה לצורך בדיקה ווהשוואה...פרט לכך סופי מפגינה אמינות ראויה לציון ובקרוב נחגוג יחד את חגיגות האלף (ק"מ משותפים) ללא בעיות משמעתיות....עידכוני שיהיו
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:21 am

יום שהתחיל בתיסכול גדול, וניגמר (או שלא) בשימחה....אז ככה היום בבוקר, יום חופשי שלי שלחתי את האישה והילדים לבית הספר...וירדתי בשימחה לבקר את סופי...על הפרק החלפת מיכל דלק פגום, במיכל תקין...פעולה פשוטה לכל הדעות זמן משוער כחצי שעה...אבל...בהידוק בורג לא זהיר קרעתי את שיבת הפיבר השומרת את הדלק בקרבורטור, והשימחה החלה... כל דבר שהיה יכול להיסתבך אכן היסתבך...(יופי מרפי) וכך לפני שיאזל הדלק במיכל נסעתי, למוסך של חברנו יעקוב טורטן, באזור התעשיה...שם החל מסע חיפושים אחרי השיבה וכמובן שלא נימצאה אחת מתאימה...לבסוף הותאמה שייבת אלומניום מיוחדת שפתרה את הבעייה, במקביל הוחלפה גם דיזת הדלק לקטנה יותר והתוצאה משמעותית, סוף סוף סופי מושכת ונוסעת כראוי לנסיכה אמיתית...ללא היסוסים ובכוח ובמהירות הראוייה...ניקוי מהיר של כל חלקי הווספה בלחץ אוויר השלמת מספר ברגים סוררים שאיבדו עצמם לדעת... וחזרה מהירה הביתה לפני האישה והילדים...זה המקום להודות לעמית, שמלחתחילה חזר וטען כי הבעייה נעוצה בדיזת דלק לא מתאימה, עמית אתה תותח...זהו לבנתיים
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:22 am

אז זהו, הרי לא חשבתם באמת שאני אעזוב אתכם בשקט לאחר אפיזודה כזו...אז על מנת להרגיע את עצמי, ולהחזיר את האמון לזוגיות יצאנו סופי ואני לסיבוב, התירוץ היה להביא ספר לווספה מהצד השני של י-ם (תודה נימרוד הספר אצלי) וניגמר בטיול משותף של שעה וחצי....ערב ירושלמי חם, תנועה דלילה משהו, אז ההתרשמות מהדיזה החדשה...מדהים...השינוי הגדול ביותר הוא בפתיחה, בהחלפת ההילוכים המאוחרת, ובתוספת של כמה סוסונים לאורווה המדוללת של הווספה, שהמשמעות היא גדולה ביותר...מהירויות שאתמול היו גורמות לסופי להישתנק ולגמגם, הפכו למהירויות המועדפות עליה...העליות ניראות לפתע קלות יותר, הזמנים מתקצרים והתנועה נישארת מאחור, ההרגשה כמו לעבור מקטנוע 50 סמ"ק ל-150- מודרני, כשהיתרון המשמעותי של סופי הם ההילוכים, מה שעושה את החיים לקלים יותר בתחום הדינמי...החסרון היחידי כרגע, שמרגישים כמה הברקסים ההישנים לא עוצרים....מסתבר שמה שלימדו אותי כל הזמן נכון כפלים כשמדובר בדו"ג:
אם אתה רוצה להיות מהיר יותר, אתה צריך ברקסים מעולים.......זהו סופי הלכה לה לישון, אצלי האנדרנלין עדיין מפמפם בדם, לא יכול לחכות כבר למחר...
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:22 am

--------------------------------------------------------------------------------

בספר זן ואומנות אחזקת האופנוע, (למי שגם קרא) מנתח גיבור הסיפור, את חייו ותאוריות מסויימות, בשעה שהוא, בנו וזוג חברים נוסעים להם בטיול חוצה ארה"ב על זוג אופנועים...רכיבה ארוכה על אופנוע נותנת זמן פרטי למחשבות...ריבוי התגובות האוהדות למראה סופי ושלי, מלמדות משהו על דרך המחשבה של הנהג הישראלי...רוב התגובות עוסקות כמובן בנושא האמינות, הנהג הישראלי אינו אוהב להיות במוסך, רכבים רבים וטובים, איבדו את אמון הנהג הישראלי, (ואיתו את השוק) בגלל בעיות אמינות וריבוי ביקורים במוסכים, ראו מקרה סיטרואן סאאב פג'ו ואחרות...הנהג הישראלי אינו פראייר ואינו רוצה להיחשב אחד כזה, הוא לא ימכור את ריכבו בהפסד גדול, ולכן על הרכב להיות אחד כזה השייך לקונסנזוס הלאומי, על מנת שבבוא שעת האמת ימכר הרכב מיידית וללא בעיות, כרכוש העובר לסוחר...האמינות היא שם המשחק ולכן האהבה המרובה למותגים הנתפסים כאמינים ונימכרים היטב בארץ, רבה... שיקולים אחרים ניתפסים אצל רוב הנהגים בארץ כמשניים...תישאלו כל אחד מה היתרונות של רכב איטלקי מיד יגיד לכם המנוע, הצליל, הביצועים, המראה...ובאותה נשימה, יופיע האבל...אמינות, חלודה, הפסד ערך, לא יודעים לטפל....וכו...
הווספה נימכרה באירופה שלאחר המלחמה, ככלי רכב לצורך התנייעות פשוט וזול, אולם דרך הפירסום שלה הועבר שם לא רק בזכות האמינות, אלה שווק ככלי לצעירים, הבחורות ששותפו בפירסומות ובלוחות השנה (והקפיצו את קובי שלנו)...העבירו מסר של פאן, של בילוי ולא כלי עבודה כפי שנימכרה הווספה בארץ...ההנאה מהנהיגה, מהדרך, הודגשו שוב ושוב לצד החסכוניות, והנוחות...המותג ניתפס שם ככלי החופש, הפנאי והבילוי, בעוד פה בארץ ניתפס ככלי השליחים העבודה הקשה, והמרחקים, אולם דווקא בזכות חייה הקשים בארץ, זוכרים לווספה חסד נעורים...העלמותה במהלך השנים והעברת המקל לכלים המודרניים האוטומטים...יצרה סוג מסויים של געגוע, והיום כשהן מופיעות וחוזרות מהמחסנים, החצרות, ומקומות המסתור שלהן, מבוגרות יותר, מנוסות יותר, ומסתירות סוד הידוע רק להן, מתקבלות הן בברכה חיוך ואהבה...אף אחד לא נישאר אדיש-חג שמח -רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:23 am

היום (שבת) בשעה שש לערך בבוקר רעשים חשודים מכיוון המטבח, שוב הכלבה מחפשת לה שאריות מזון מהשיש, חשבתי...קול המקרר הניפתח הדליק אצלי נורה אדומה...מסתבר שהילד קם, טוב....על מנת שלא יעיר את הפיקוד...ארזנו מצלמה, שתי קסדות ויצאנו לטייל בי-ם של שבת בבוקר, סופי מנמנמת לה מתחת לכיסוי...סוף שבוע קל מבחינתה, כמעט ללא נסיעות, היא מתעוררת בשימחה ועליזות, שותפה מלאה לתעלול...ביקור במס' אתרים מוכרים היטב בי-ם, מסלול של שעה, כולל נסיעת שטח קצרה...סופי התעקשה והביתה,
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:23 am

האמת, חשבתי לשתף אתכם בשירשור זה בכל הקורות אותנו, מאז חזרנו סופי ואני לכביש מתוך הנחה שגוייה שיהיה לי הרבה על מה לספר ולדווח, להבנתי רכב שעמד במחסן המון שנים וחזר לכביש בטיפול לא מסובך במיוחד, יהיה צפוי להרבה מעידות ותקלות...אבל ...טפו טפו, לסופי יש כניראה תוכניות אחרות...כל מה שנאמר על אמינות הווספה נכון מאוד, האמת, היא מקבל את הטיפול המונע האמיתי, ואני לא נותן לתקלות להגיע, אבל עדיין הרבה מעל ל-500 ק"מ משותפים והיא רק משתבחת עם הזמן... הדבר היחידי שמבאס אותי בה, הוא כפתור דימום המנוע, בכל פעם שאני משתמש בו, זה אומר שניגמרה עוד נסיעה מופלאה...עכשיו אני זומם על טיול האופנועים שמתכנן המועדון ...נישאר רק לראות איך מגיעים מי-ם למקום המפגש וחזרה
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הבא

חזור אל פורום שפץ זאת בעצמך

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים