"הטוסטוס"- פיאג'יו סי!

המכונית לא מניעה? האופנוע משתעל? הפורום הטכני נועד לכל שאלה ולתמונות של תהליכי שיפוץ

"הטוסטוס"- פיאג'יו סי!

הודעהעל ידי gluk » ש' אוקטובר 25, 2008 12:23 am

קודם כל- קצת היסטוריה. אישית, לא "כללית"! :D

בשבילי הטוסטוס המקרטע הזה מסמל יותר מכל את המושג "50סמ"כ" בארץ, ואולי אפילו לא רק בארץ! אני מדבר כמובן על התקופה "שלי". המכונה הפשוטה הזו מזוהה אצלי ככלי תחבורה המוטורי הזול והבסיסי ביותר שראיתי אי-פעם (כאמור, אפילו לא רק בארץ!)!
לפני הרבה שנים, עוד כשהייתי ילד, מצאתי אחד כזה ברחוב, חצי-שרוף, הבאתי הביתה, כולי תיקווה, שפעם אצליח לשפצו ולהשמישו. כמובן, שלא ידעתי ולא חשבתי אז על העניינים כמו בעלות, רישוי, ביטוח, וכ"ד! :oops: זמן עבר, והבוקסר (כן, זה לא בדיוק היה "סי", אלא "בוקסר"- שוב, כמה שינויים בעיקר קוסמטיים, ומתלה אחורי שונה) שכב לו במרפסת, פעם מפורק, פעם מורכב, עד שלבסוף נזרק, בזמן המעבר לדירה החדשה, כמשהו שאין לו שימוש ותופס מקום!
אז, הכלי הלך, ונשאר רק הזיכרון. ורצון איי-פעם להחזיר את ההיסטוריה.
זמן עבר, והכלים, שבהתחלה היו מאד נפוצים וזולים- התחילו להעלם מנוף הארצינו, מכוון שלא ממש יכלו להתחרות עם ה"דור הצעיר" של הקטנועי 50 סמ"כ, שהיה להם המון מה להציע בניגוד ל"סוס הוותיק"- בין אם זה מראה החיצוני ה"צעיר", צבעוני ומלא פלסטיקים, בין אם ביצועים, שלא ניתן אפילו להשוות לאלה של הסי.

ואז התחיל ה"חיפוש הפאסיבי" שלי: עם כל החיבה שלי לכלי, הוא לא היה מעולם בסדר העדיפויות ה"עליון" שלי מבחינת ההשקעה הכספית- יש לי והיו לי תמיד דברים הרבה יותר דחופים. אבל, אז גליתי דבר "מוזר": כמעט ולא נשאר אותם בכבישים יותר! נשארו כמה בודדים, וזהו! וככה יצא, שאני עד היום לא השגתי מסיבה כזו או אחרת את הכלי, שחשבתי, שבהחלט יש לו מקום מכובד באוסף שלי! :?
לא עוד: 8)

אובכן- היום אני, ואסף כהן, נהיינו הבעלים של שני טוסטוסים פיאג'יו סי. שלי מודל 82, הצורה ה"ישנה" (כמה שינויים לא משמעותיים חיצונית, אין מד מהירות, והמזלג הקידמי פשוט יותר), ושלו- מודל 88, הדגם ה"חדש" כבר, כלומר, זה שהיה מיוצר עד לא מזמן. שלי וורוד, שלו אפור.
אני חיפשתי כזה די הרבה ("על האש הקטנה"), אז לבסוף לקחתי את זה, שהיה אצל יוני מ"יוני אופנועים". בשלי חסרים מלא חלקים: ידיות ברקס, "אף קומפרשן" או איך שזה ניקרא במדוייק, מכסים לשרשרת ולרצועה בשני הצדדים, כסא, פנס קידמי (רפלקטור עם הזכוכית, ה"גוף" ישנו ואף שלם), ועוד כל מיני חלקים קטנים. כמו כן- הכנף הקידמית שלי מרותכת אחרי תאונה, ולא נראית טוב. אצל אסף דווקא נראה הרבה יותר שלם- יש לו כסא, למשל, אבל גם חסרים מכסים, פנס ראשי ואחורי, וקרבורטור מפורק ומצבו לא ברור. כמו כן חסרים לו מדרסי רגליים צדדיים.

זהו, אני מתכוון להתחיל לשפץ אותו מתיישהו בקרוב בזמני החופשי שאין לי, גם הוא, ואנחנו מחפשים חלקים שציינתי- בתור "תרומה" אם יש למישהו מיותר, מכוון שלהשקיע עכשיו בחלקים יהפוך את כל השיפוץ ללא-כדאי בעליל, לא, שזה איי-פעם הפריע לי, אבל כרגע אין תקציב... ויש רצון! :oops: :) למי שיש רעיונות לגבי החלקים- אשמח, ותודה מראש!

באותה ההזדמנות תודה לכל מי שעזר בעניין! :) 8)
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי ירון פ. » ש' אוקטובר 25, 2008 7:08 am

גנאדי תתחדש.

באחד המפגשים הקרובים באוסישקין בכיכר אנו צריכים לתת הדגשה על כלים קלים, עד 100 סמ"ק.

יהיה מעניין... :lol:
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי ufd41 » ש' אוקטובר 25, 2008 7:31 am

,תחליטו על מועד מפגש כזה ואני מבטיח להביא את בעלי ה ICM למפגש.
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים

הודעהעל ידי zeev » ש' אוקטובר 25, 2008 11:00 am

אני כמובן אתרום את חלקי .
ובאשר למה שכתב gluk המכונה גנאדי , נהנתי לקרוא , ורק תוספת קטנה , מאז הוצג ועלה לכביש אופנוע הקיטור הראשון נדמה לי בשנת - 1868 לכל תקופה היה ה "טוסטוס" שלה לפעמים אפילו בנפח 123cc , הבוקסר ביחד עם הוספה 50 cc יצגו תקופה , וכמובן הטילון תקופה אחרת, במערכון של הגשש מופיע הטוסטוס עם הזמבורה ונדמה לי בסרט ארבינקא מככב כזה , בימי עלומי הרחוקים למי לא היה טוסטוס ? למרות שמהמפעל יצאו נדמה לי בערך 15000 יחידות.
כתבה מלאה על נושא זה חייבת להיות מטבע הדברים ארוכה מאד .
הרעיון להקדיש מפגש למופדים בכלל מעולה, ונתחיל לטפל בעניין זה.
לגנאדי ולאסף בהצלחה . - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי gluk » ש' אוקטובר 25, 2008 5:01 pm

תודה! :) אסף כבר התחלי בפרוק, אני עוד לא... :oops:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי ufd41 » ג' אוקטובר 28, 2008 5:27 am

גאנדי בקשת שאעלה לך תמונות אז בבקשה.

תמונה

תמונה

תמונה
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים

הודעהעל ידי gluk » ג' אוקטובר 28, 2008 1:13 pm

תודה! :D
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי ירון פ. » ה' אוקטובר 30, 2008 5:57 pm

אני אשתדל להגיע מחר עם הסי החדשה שלי ושל הפיאגיו הנוספת שרכשתי...רצוי להגיע מוקדם ככל האפשר.

להתראות מחר.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי gluk » א' נובמבר 23, 2008 12:19 am

אובכן, אחרי שהיום התחלתי לעבוד קצת על הטוסטוס שלי (של אסף, אגב, כבר נוסע יפה מאד)- גיליתי ש: א) בגלגל שלי (ולמי, שלא יודע- יש "גיר" קטן בגלגל) חסר אחד מהלגרים, ועוד אחד שחוק כנראה, כי הגיר הזה כנראה הרבה זמן לא ראה שמן, מה שגורם לגלגל להתקע כל הזמן.

ב) גלגל של ה"תורם" לא מתאים- בדגם עם הקיק אין את המפריד בין הגלגל לרצועה, מה שחיוני בדגם עם הדוושות!

ג) לחלק קטן, מין "סטופר" שעל הציר, שבעצם מקשר בין ה"קלאץ" לגלגל- יש נטיה להעלם בכיוון הלא ידוע- נעלמו לי שניהם, ועכשיו אני תקוע בלי...

לסיכום- אני מחפש חלק מהגלגל של הדגם עם הפדאלים, עם לגרים במצב טוב!
התמונות כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthrea ... 185&page=2
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » א' נובמבר 23, 2008 7:09 am

לא רואים תמונות
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » א' נובמבר 23, 2008 10:11 am

כשיהיה לי זמן לשמור ולשלוח לך שתשימי- ייראו... :) בכל מיקרה יש שם אני מפרק גלגל- לא מראה מעניין במיוחד... :D :lol:

הרי התמונות:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי gluk » ב' נובמבר 24, 2008 8:33 am

יופי! :)
כפי שאתם רואים: נוסף כסא לטוסטוס שלי, שפורק מתורם האומלל, שרואים באחת מהתמונות. הכסא דורש ריפוד מחדש- כנראה אתעסק בזה יותר מאוחר בעצמי, אני צריך חתיכת סקאי, אם יש למישהו!
כמו כן- הוחלפה הכנף הקידמית, שהייתה "חצי"- לאחת יותר שלמה, אבל עדיין דורשת עבודת יישור וצביעה. בנוסף הוכרכב כבל ברקס קידמי תקין, במקום הקרוע שהיה אצלי, גם כן פורק מ"תורם". היה לי פנס (רפלקטור), אך בינתיים הורכב על הטוסטוס של אסף- הוא כבר נוסע, שלי בינתיים עוד לא. עדיין מחפשים עוד פנס! כמו כן מכסי הצדדים... זהו, לבינתיים! אני, אגב, נוטה להשאיר את שלי בצבע "המקורי" הוורוד (כלומר- לצבוע אותו מחדש בצבע הזה)- מה זה אומר על הנטיות שלי? :D :lol:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי zeev » ג' נובמבר 25, 2008 7:53 pm

רק כיון ששאלת . הייתי אומר , כן ! לפעמים זה מעיד , לא תמיד , לפעמים זה קמצנות לעשות צבע חדש. - זאב
zeev
צוות הניהול

כנראה שגם לי יהיה אחד

הודעהעל ידי XOFIRX » ה' אפריל 02, 2009 8:17 am

לפני חודש נימצא אצל סבתי ז"ל אחד כזה במצב חיצוני מצויין מודל 85 שהיה שייך לבחור שהשכיר אצלה דירה, הבחור עזב והשאיר את הטוסטוס זרוק עקב בעיה כנראה בכוייל או בקרבורטור,
ברגע שאני אוודא שהוא לא גנוב והוא באמת רשום על שם אותו בחור אני אבקש ממנו להעביר בעלות ואז גם לי יהיה סוף סוף :lol: :lol:
XOFIRX

הודעהעל ידי gluk » ה' אפריל 09, 2009 10:39 pm

בהצלחה, נשמח אם תצטרף לחבורת ה-SI! אסף, אגב, התייעש מלהשיג את הבעלים הרשמי של הטוסטוס שלו, וקנה אחד "חדש", 85, עם טסט בתוקף, שעבר על שמו, והוא מנסה להגיע איתו עכשיו למצב המושלם. עדכון לגבי שלי- אין עדכון, כי בכמה חודשים האחרונים לא נגעתי ואפילו לא ראיתי אותו, כי היו לי מלא עניינים הרבה יותר חשובים ודחופים לעשות (בין היתר- להרכיב את האופנוע שלי סופסוף, לפחות באופן חלקי). אז... אבל עדיין מקווה, שהדבר הזה עוד ייסע פעם! :D
סמל אישי של המשתמש
gluk

הבא

חזור אל פורום שפץ זאת בעצמך

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים