פתאום זה 2007 - ההכרזה בעוד יומים

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

פתאום זה 2007 - ההכרזה בעוד יומים

הודעהעל ידי AKICHU » ו' ספטמבר 12, 2008 1:01 am

ובעצם פתאום 2007 מאחורינו, לא להאמין איך שהזמן רץ.
ב- 24 באפריל 2007 פירסמתי בקארז פורום אודות תרגיל יחצנות של היצרן פליימות' שחיפש דרך לקדם את המוצר שלו שסבל באותה שנה מביקורת גרועה שפגעה במכירות שלו שכן, המכוניות שלו סבלו מבעיות חלודה "מעצבנות", ועל מנת להוכיח שהוא התגבר על הבעיה, קברו מכונית בבטן האדמה ל- 50 שנים.

וכך היה:

אילו מן הדברים שיכולים להתרחש רק בטולסה – טולסרמה – חגיגות היובל של טולסה אוקלהומה, 15 ביוני שנת 1957, במסגרת החגיגות, נערכת תחרות מי ינחש את גודל האוכלוסין, 50 שנים אחרי ב- 15 יוני 2007, הפרס פליימות' בלוודר דנדשה שתקבר בקפסולת זמן.
תמונה

מדוע לכל השדים והרוחות, יעלה רעיון כזה? דבר וועדת הטקסים של טולסה: להערכתנו , היות ופליימות היא הוכחה בלתי נצחת של השרדות, ואשר עדיין בשנת 2007 תהייה נחשקת - 50 שנים אחרי, אנו מאמינים שנוכל להתגבר על כל הבעיות שעלולת להווצר מעצם קבורת המכונית.
תמונה
תמונה

המכונית הלבנה זהובה, נעטפה וצופתה בחומר משמר ונקברה בתוך כספת בטון.
20 שנים אחרי ב-1977, נשאלה השאלה, האם הכספת מבטון באמת מספיק אמינה לשמור על המכונית 50 שנים.
מיקומה של המכונית הקבורה והמסומן בלוחית מברונזה, כפי שתראו בסרט, במדשאה מול בית המשפט בטולסה, קרוב מאד לכביש סואן, האם לתנועה הסואנת והכבדה יש השפעה הרסנית על הנקברת?
האם הלחלוחית מסביב יכולה לגרום להתדרדרות? שהרי לפליימות' באותה שנה הייתה נטייה מעצבנת לחלודה, נשאלה השאלה מה נעשה על מנת למנוע זאת? התשובה הייתה אנחנו מקפידים לקצוץ את הדשא מעל .

סירטון: http://www.youtube.com/watch?v=gj-Ebr8GGk0

הזוכה המאושר/ת כאמור נוסף למכונית ת/יקבל גם:
קרן שנפתחה בסך 100 $ ב1957 + כמובן הריבית שנצטברה
5 גלונים של דלק שנקברו יחד עם המכונית, שהרי חשבו אז שב- 2007 לא יהייה דלק בנמצא
פח שמן גלמי
בתא הכפפות – כל האמור המפורט מתייחס לגברות
ארבע עשרה סיכות סבתא, שהרי הזוכה יכולה להיות אשה
כובע פלסטי כנגד גשם של נשים
מספר מסרקים
שפתון
חבילת מסטיקים
מגבונים קוסמטיים – כן גם אז היו
2.73 $ במטבעות
חבילת סגריות וגפרורים
בקיצור כל מה שנמצא בדרך כלל בתיק של גיברת בשנות ה-50
בתא הכפפות ישנם עוד כמה פריטים מעניינים, כרטיסי חניייה חדשים (שנת 1957), ו... בקבוק שמכיל נוזל הרגעה,
רבותי לא להלחץ היום קוראים לזה אצלנו RESCUE, בהתחשב במצב המכונית לכשתחשף אולי זה המוצר הכי חיוני שיתבקש.

כשבוע לפני החשיפה, כמות הצפיות תפסה תאוצה ושיאה היה בסירטון שהועלה ע"י נמרוד רחמימוב בyoutube שכמות הצפיה בו אז הייתה למעלה מ138,000.
כפי שציינתי, בנוסף לאירוע הקבורה, נערכה הגרלה בין 800 איש שנרשמו לה; ועליהם היה לנחש מה יהייה מספר האוכלוסין בטולסה 50 שנים אחרי קרי 2007; הפרס יהייה המכונית והתכולה שלה ושל קפסולת הזמן.
בשנת 1957, מספר האוכלוסין עמד על 250,000 כאשר נכון להיום מספר האוכלוסין הוא 382,457. הניחושים היו בין 0 עד שני מיליארד, ניחושו של ריימונד הומברטסון הייה הקרוב ביותר 384,743.

אחרית הדבר:
לרע המזל המנצח נפטר בשנת 1979 בגיל 57 ממחלת הסרטן ואשתו נפטרה בשנת 1988 לזוג לא היו ילדים.
וועדת האירועים השנתית של טולסרמה מתכוונת להפגש עם קרובי משפחה וביחד להחליט מה יעשה במכונית. הדיעות נחלקו לשני כיוונים, לא לגעת במכונית ולהשאירה כפי שהיא לעומתם היו לא מעט שדרשו "שפצו את המכונית", בכל מקרה מי שיקבע יהייה זה היורש.

סירטון: http://www.youtube.com/watch?v=YCE_wOWcjNw

ה- 11 בספטמבר 2008

ואתם חשבתם שאני ארפה מהסיפור, האמת היא שכבר הרמתי ידים, אבל הייתה לי הפתעה וגם עדנה, עידכנו אותי לא מזמן שגברת בלוודיר, כפי שמכנים אותה, תזכה לחיים מחודשים.

50 שנים אחרי שבילתה במעמקי האדמה במחוז טולסה, אל מול בית המשפט מתחת למדשאה, הפליימות' בלוודיר 1957 תקבל הזדמנות נוספת , החלודה תוסר ממנה, בתקווה שזה יאפשר להניעה .

על פי האתר של Ultra One Corporation שפיתחה מוצרים להסרת חלודה, היא נבחרה להיות האחראית על תהליך הסרת החלודה
תמונה

רוברט קרני האחיין של הזוכה המנוח, הוא היורש החוקי, וטכס ההכרזה מתוכנן ל- 14 לחודש ספטמבר בטולסה.

"ברגע שנסיר את החלודה אני משוכנע שנוכל להניעה," אמר קרני לכתב העיתון, "אני משוכנע שנצליח"
תמונה

הדובר של Ultra One Corp, דווויט פוסטר צופה שזה יקח כחצי שנה להסיר את החלודה מכל המכלולים של הגברת בלוודיר, כולל מהפריטים שהוכנסו לבגז' כמו למשל התיבה שהכילה את פחיות בירה השליץ ופריטים אחרים.

Ultra One, חנכה לא מזמן את האתר http://www.missbelvedere.com/ שיתעד את כל תהליך הסרת החלודה.

על פי קרני, השלב הראשוני הוא לנטרל את החלודה, על מנת לשמר את המכונית. "אין בכוונתנו לשחזר את המכונית" אמר,

סירטון: http://www.youtube.com/watch?v=TNPx8jKX1fA

בעיקרון מה שאנחנו מצפים הוא שאחרי הסרת החלודה, המכונית תחזור לטולסה להסרת הלוט מחדש, שתכלול הנעת המכונית, כפי שתוכנן ב2007.
תמונה

אולם על פי מקורות רשמיים בטולסה, קרני עדיין לא הוכרז רשמית כיורש, אותם מקורות טוענים שעדיין לא נחתמו המיסמכים שהופכים אותו חוקית ליורש.

דודתו של קרני בת ה- 93 היא אחותו הבכורה של Raymond Humbertson המנצח הרשמי שזכה במכונית ואשר נפטר ב- 1979

על פי המפורסם באתר של Ultra One, התיכנון לגברת בלוודיר הוא: הסרת הלוט המחודשת בטולסה, כפי שתוכנן ב- 2007 , 50 שנים אחרי שנקברה וסיבוב הופעות ברחבי ארה"ב ואולי גם אולי, השתתפות במכירה פומבית ב- Barrett-Jackson לפני משכן הקבע האפשרי במוזיאון מוטורי למשך כל חייה.

אם עקבתם אחרי עד כה, תסכימו איתי - אייזה סיפור!!!
אירית

טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי Derish » ו' ספטמבר 12, 2008 8:23 pm

ביום הסרת הלוט שלה, צילמו את האירוע לתכנית "אמריקן הוטרוד", ובויד קודינגטון המנוח אף
השתתף בטקס החגיגי. האכזבה הייתה קשה כשהם גילו שהכל חלוד ורקוב, עד לשסתום האחרון.

קשה לי להאמין שיצליחו לשחזר אותה ע"י הסרת החלודה. זה נראה לי כמו עוד תרגיל ביחסי ציבור,
כזה שבו הם פשוט יקחו רכב דומה במצב סביר, "ישחזרו" אותו במשך כמה חודשים, ואז יציגו לעם.

משהו כמו הנחיתה על הירח, רק בקנה מידה קטן יותר.
Let's Not Meet by Accident
סמל אישי של המשתמש
Derish

הודעהעל ידי AKICHU » ו' ספטמבר 12, 2008 10:34 pm

ואדים
לא להיות שלילי כל כך, הנחיתה על הירח כן התקיימה, הקונספירציה הייתה מבויימת, התמונות המפורסמות היו ערוכות, כי המקוריות היו לא ברות הצגה זה כל הסיפור.

לגבי גברת בלוודיר, היא המקורית ולא אחרת, כל שנותר הוא לחכות בסבלנות להצגה הגדולה
אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי Derish » ו' ספטמבר 12, 2008 11:56 pm

סבבה, אני לא טוען שהם מעולם לא הגיעו לשם, רק לא ברור לגמרי מתי.
אני מאמין שלתזמון של התמונה הייתה בעיקר חשיבות פסיכולוגית.
בכל מקרה, הקשר בין הנחיתה עצמה לבין התמונה רופף למדי.

בכל הנוגע לבלוודיר, עד כמה שהיינו רוצים להאמין באגדה, הסיכוי להוציא
את החלודה מהמרכב הוא נמוך, כמו להוציא עובש או רקבון מתוך מזון מקולקל.
נראה לי שמישהו זיהה פה הזדמנות עסקית וקפץ על המציאה. אבל זאת רק דעתי,
והפראנויה שלי ידועה לכל. אני גם טענתי שההתרסקות של הקולומביה פוברקה. :roll:
Let's Not Meet by Accident
סמל אישי של המשתמש
Derish

הודעהעל ידי יאשה והפיצפוצים » א' ספטמבר 14, 2008 11:01 pm

AKICHU כתב:לא להיות שלילי כל כך, הנחיתה על הירח כן התקיימה, הקונספירציה הייתה מבויימת, התמונות המפורסמות היו ערוכות, כי המקוריות היו לא ברות הצגה זה כל הסיפור.

היתה או לא היתה נחיתה על הירח ?

תפסיקי לבלבל אותי , אני עלול לפגוע בעצמי !
סמל אישי של המשתמש
יאשה והפיצפוצים

הודעהעל ידי AKICHU » א' ספטמבר 14, 2008 11:45 pm

כן ולא
אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים