על ידי השושנים » ש' אוקטובר 04, 2008 10:32 am
סיכום השבוע שחלף, כידוע לכולם זמן רב לקח לי להחליט לבצע את ההחלפה בין הלמברטה שעמדה אצלי לבין סופי, צריך לזכור שידעתי מה יש לי ביד, בעוד פרט לכמה תמונות שצולמו בחופזה במחסן בו שכנה סופי, לא היה לי מידע ממשי עליה, למען האמת התגובה הראשונית שלי למראה התמונות שלה, היתה שלילה מחלטת של הקשר, עיקר ההתלבטות היה, נושא האמינות. מתוך היכרות עם עצמי ידעתי שלא אסתפק בכלי לתצוגה, וגם לא בטוח שיהיו לי את כל הכלים והתקציב להעמיד כלי מושלם ומלוקק, מה גם שהכלי חייב היה לשרת אותי לנסיעה יום יומית בכל תנאי ומצב, ולא יכולתי להרשות לעצמי להיתקע בדרכים, התנאי השלישי היה, שמעבר לכלי שרת, הכלי צריך לייצג עבורי משהו נוסף, ערך מוסף של יחודיות, יכולת התנייעות לטיולים משותפים, וכלי אספנות להתעסק איתו ביום יום. סופי הוכיחה עצמה ככלי המושלם עבורי, לאחר התעסקות קצרה ביותר, עלתה סופי חזרה לכביש במינימום השקעה, ומקסימום תמורה, עיון באתרי הווספות בעולם שיחות אלקטרוניות עם בעלי ווספה מכאן ומשם, חשפו אותי לעולם עשיר ומגוון, להיסטוריה האדירה של הכלי הנפלא והשובב הזה, מי שיעיין בתחילת השירשור בו שיתפתי אתכם בקישורים ובחוויות, יבין את ההתלהבות שלי ואת ההתרגשות כאשר נחתה סופי בביתי, האמת לקחתי בחשבון למרות השם הטוב ורמת האמינות הנודעת שיש לכלים אלה, כי כלי שנולד עמוק בסוף שנות השישים בטכנולוגיה נחותה, יאלץ אותי להתמודד עם קשיים רבים באחזקה, ובחיי היום יום, אחזקת רכב בעייתי לא היתה זרה לי, ברזומה שלי הרבה גורטאות מוטוריות, שהסבו לי הנאה וסבל כאחד. אבל זה היה חלק ממערכת יחסים ידועה וצפוייה מראש, כל כלי הרכב שהיו אי פעם ברשותי הפגינו בסופו של דבר רמת אמינות מפליגת לכת, מעולם לא תקעו אותי או אילצו אותי להשתמש בשרותיו של גרר, השוני בינהם היה רק ברמת ההשקעה שנידרשה לי להגיע איתם למצב זה ובזמן, מקבלתן לידי ועד לתוצאה הסופית. סופי מתעלה על כולם, בשבוע האחרון נהננו לנו סופי ואני ממזג האויר הקשה ביותר בחורף זה, החל מהגשמים הכבדים, עבור בשלג ובסוף השבוע בכפור והקור העז, בכל מצב סופי הניעה מיידית, נסעה כגדולה ללא מחאות או שביתות, והצליחה איפילו להפתיע אותי. הרבה רכבים צעירים ממנה שלא שרדו את החורף הירושלמי, ונתקעו בצידי הדרכים, רבים בגילה כבר שינו מצב צבירתם, נעלמו והתפוררו להם במקום מנוחתם האחרונה, ואילו הנסיכה שלי כאילו אצלה הזמן עמד מלכת, והיא נימרצת ומלאת מרץ מתמיד, לא נותר לי אלה רק להצדיע ולהעריץ אותה, אינני חוסך ממנה מאום, והתנאי היחידי הוא זמינות נסיעה תמידי, והיא עומדת בו בכבוד