BX

המכונית לא מניעה? האופנוע משתעל? הפורום הטכני נועד לכל שאלה ולתמונות של תהליכי שיפוץ

BX

הודעהעל ידי gluk » א' יוני 14, 2009 10:15 am

אובכן- לכבוד יום של מצעד הגאווה ביום שישי- החלטתי לרכוש אוטו מתרומם! :lol: :twisted: :wink: ואכן- בשעה טובה, ביום שישי בבוקר הפכתי להיות הבעלים של סיטרואן BX בצבע תכלת, שנת 88, עם מנוע 1.6 וגיר רגיל. האוטו נקנה עם טסט לעוד יומיים, ונלקח בנסיעה. עד עכשיו: נוזלת משאבת מים- צריך להחליף, אני לא אכנס לזה עכשיו. לא עובדים פנסים אחוריים- לא ברקס, ולא חניה, רק הווינקרים- עוד לא נגעתי, אבל מן הסתם חייבים לסדר- "קצת" בעייתי לנסוע ללא אורות ברקס, הייתי אומר! מעבר לזה- הפנים של האוטו במצב מושלם, בחוץ יש כמה מכות קלות, וזהו, פחות או יותר. נוסע בסדר, נראה לי, גם ההידראוליקה עובדת תקין, לפחות ככה זה נראה- עולה ויורד, וישר. בינתיים התכנון- לעשות טסט, וקצת לנסוע, אחרי זה להפקיד רישיונות, ורק מדי פעם להניע, כדי שלא יעמוד כל הזמן. עד עכשיו עמד ככל הנראה כמה חודשים, לא ברור בדיוק כמה. התמונות בדרך לאירית- לפרסם... :)

אני מחפש, נכון לעכשיו: ווינקר ימני קידמי, ומדיד שמן- אצלי שבור גם זה וגם זה. בנוסף- כל מידע על ה"פגרים" תתקבל בברכה! :wink:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » א' יוני 14, 2009 10:29 am

שלא תדע עוד צער.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הייתי בסרט הזה.......

הודעהעל ידי שמוליק » א' יוני 14, 2009 10:52 am

מצטרף לרועי.....משתתף, לא בצערך אלה בצרות שיבואו אליך מהאוטו הזה :lol:

הנה תמונה מהאחראי על קיצור ניקר משנות חיי :evil:

תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמוליק
בעל מקצוע - מכונאות רכב ואופנועים

הודעהעל ידי gluk » א' יוני 14, 2009 11:01 am

ואיפה זה עכשיו? -הייתי מאמץ משם כמה דברים! :twisted:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי ירון פ. » א' יוני 14, 2009 1:30 pm

gluk כתב:ואיפה זה עכשיו? -הייתי מאמץ משם כמה דברים! :twisted:

גנאדי תתחדש....

אני מעריך שניתן למצוא פגרים של BX ברחבי הארץ הפחות מיושבים (קיבוצים, מושבים, כפרים....בחיריה :twisted: )

אני מציע לא לאחסן אותה בשמש - היא עושה שמות בפלסטיקה החיצונית (גג, מכסה מנוע) והפנימית.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

בי איכס

הודעהעל ידי שמוליק » א' יוני 14, 2009 1:59 pm

ירון אמר: אני מציע לא לאחסן אותה בשמש - היא עושה שמות בפלסטיקה החיצונית (גג, מכסה מנוע) והפנימית.

אני אדייק: גם אם תאכסן אותה בוואקום במינוס 18 צלסיוס היא תמשיך להתקלקל.....
הETERNUM MOBILE זאת עדיין אוטופיה אבל הETERNUM MITKALKELUS היא המצאת סיטרואן :lol:
סמל אישי של המשתמש
שמוליק

הודעהעל ידי gluk » א' יוני 14, 2009 2:31 pm

שמוליק, נו, מה עשית עם האוטו הזה- אני רוצה כאלה גלגלים! (למרות, שחלק מהקסם שלו- הטאסות המקוריות לטעמי).
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי שמוליק » א' יוני 14, 2009 2:57 pm

gluk כתב:שמוליק, נו, מה עשית עם האוטו הזה- אני רוצה כאלה גלגלים! (למרות, שחלק מהקסם שלו- הטאסות המקוריות לטעמי).

נכון. זה היה הדבר הכי טוב שהיה לאוטו ובמידה רבה מה שהשפיע בהחלטה לקנות; זאת הייתה אהבה במבט ראשון, הפסקתי לחשוב על המגרעות ונדלקתי על הג'נטים MIM
האוטו נמכר ב2003 ונעלמו עקבותיו. (בטח הבעלים פתחו את השק וגילו את החתול... :lol: )
מה לא תיקנתי אצלו !!!! יותר קל למנות את מה שלא תיקנתי; וקח בחשבון שאני מכונאי ושיפצתי דבר או שניים בחיי...
הוא גזל ממני את כל הזמן הפנוי שיכולתי להקדיש לקלאסיים, ועד שלא נפתרתי ממנו לא התחלתי לעבוד על הדה שבו.
זאת הייתה הקניה הכי רגשית והכי גרועה שעשיתי.
סמל אישי של המשתמש
שמוליק

הודעהעל ידי zeev » א' יוני 14, 2009 5:29 pm

גנאדי , אחרי שקראתי את מה שנכתב אני מתפלל שאלוהים ישחק אותה על המגרש שלך . - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » א' יוני 14, 2009 6:24 pm

כמו שאני מכיר את גנאדי הוא כבר יסתדר. הרבה כסף הוא לא יוציא - ובכל מקרה הדגם הידני היה אמין בהרבה מהדגם האוטומטי.

בזמן שהייתי ילד הדוגמא לרכב גרוע היתה גוגומוביל (ויסלח לי זאב) - היום מישהו מתנגד לגוגומוביל????
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי ufd41 » א' יוני 14, 2009 6:33 pm

שמוליק כתב:
gluk כתב:שמוליק, נו, מה עשית עם האוטו הזה- אני רוצה כאלה גלגלים! (למרות, שחלק מהקסם שלו- הטאסות המקוריות לטעמי).

נכון. זה היה הדבר הכי טוב שהיה לאוטו ובמידה רבה מה שהשפיע בהחלטה לקנות; זאת הייתה אהבה במבט ראשון, הפסקתי לחשוב על המגרעות ונדלקתי על הג'נטים MIM
האוטו נמכר ב2003 ונעלמו עקבותיו. (בטח הבעלים פתחו את השק וגילו את החתול... :lol: )
מה לא תיקנתי אצלו !!!! יותר קל למנות את מה שלא תיקנתי; וקח בחשבון שאני מכונאי ושיפצתי דבר או שניים בחיי...
הוא גזל ממני את כל הזמן הפנוי שיכולתי להקדיש לקלאסיים, ועד שלא נפתרתי ממנו לא התחלתי לעבוד על הדה שבו.
זאת הייתה הקניה הכי רגשית והכי גרועה שעשיתי.

את מהחוויות שלי מה BX שהיו לי.
ירדתי איתה לאילת בצהריים.
למחרת בשעות הבוקר המוקדמות חזרתי לת"א.
ומיד חזרה לאילת.
עם אוטו אחר אני חושב שלא הייתי מסוגל לעשות את זה.
אין כמו נוחות הנסיעה ברכב הזה.
כעת שני ה BX שלי עומדות בחניה וממתינות ליומן.
אז גאנדי אל תיתן להם לייאש אותך אתה בסוף עוד תתאהב ברכב הזה.
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים

הודעהעל ידי guurf » א' יוני 14, 2009 7:12 pm

מסכים עם חיים. לדוד שלי הייתה כזאת ונמכרה לפירוק. אני מתגעגע אליה עד היום :cry:
שיפוץ רכבי אספנות.
אין תחביב יותר טוב מזה.
סמל אישי של המשתמש
guurf
איש הבאגי

BX

הודעהעל ידי שמוליק » א' יוני 14, 2009 7:43 pm

לא לפרש אותי לא נכון: בכיף אפשר לשמור BX לאספנות, היא מספיק מיוחדת בשביל שבעוד כמה שנים תהיה אטרקציה במפגשים. אני רק משתף אתכם בחוויות הלא נעימות שהיו לי אתו כשהיה האוטו המשפחתי שלי היחידי.
אני מסכים עם חיים; נהנתי מכל נסיעה: שלי הייתה GTI 115 כ"ס מוזרקת שנסע בלי בעיות מעל 160 ויציבה כמו רכבת בסיבובים (גם במהירות הזאת) אבל זה קרה בין תיקונים – תמיד היה מה לתקן.
כשהאוטו היה חדש, הכל פעל כשורה אבל כשהמכונה הצורפתיה הזדקנה, זה פשוט אסון. להבדיל מסוברו מאותו שנתון למשל, הכל ממשיך לעבוד (תראו אותם על הכבישים עד היום וגם אצל הבדווים, שהם אינדיקאציה)
סמל אישי של המשתמש
שמוליק

הודעהעל ידי ירון פ. » א' יוני 14, 2009 7:55 pm

שמוליק רק כעת ציינת שהיתה לך GTI - וזהו רכב שונה מה-BX הרגילה.

האמת שגם לי היתה GTI ....אומנם לא סיטרואן אלא דווקא 205 - ואני אספר בקצרה על נפלאותיה :?

רכשתי אותה (חיכיתי לה 3 שנים) בת 10 עם 50000 ק"מ מיד ראשונה עם צבע מקורי ללא תיקון ובמצב חיצוני ופנימי חדש!!!

ב-3 שנים שהחזקתי בה גמעתי כ-20000 ק"מ בלבד. אבל....החלפתי חלקי פלסטיק פנימיים (אצל לובינסקי ...וזה יקר), אלטרנטור(החלפנו לבד, לקח חצי יום וידיים שרוטות ודואבות-גם שלי וגם של אבי), סטרטר (פירוק של חצי מנוע בערך), מסרק הגה ותפוחים, משאבת מים וצינורות גומי, רליי הזרקה (חזרתי הביתה עם גרר כמובן), משחקים ללא סוף עם ה-אייר פלו מטר ועוד ועוד....

האמת היא היתה יפה...אבל רעה!!! במובן הכספי כמובן.

לסיכום - האמת בגלל מצבה (היא היתה כמו חדשה גם כשמכרתי אותה לפני כ-4 שנים) קיבלתי בערך פי 3 מהמחירון, אבל החלטתי שזו כנראה הצרפתיה האחרונה......כנראה.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי AKICHU » א' יוני 14, 2009 8:00 pm

שמוליק אמר:מצטרף לרועי.....משתתף, לא בצערך אלה בצרות שיבואו אליך מהאוטו הזה ...

אירית אומרת: זה מה שאתם אומרים על נשים ועל אף זאת אתם מתחתנים איתן!!!

גנאדי לא לתת להם ליאש אותך
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הבא

חזור אל פורום שפץ זאת בעצמך

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים