ההתחממות הגלובלית דופקת לאנשים את המוח?

כל הנושאים שבעולם מלבד אספנות

ההתחממות הגלובלית דופקת לאנשים את המוח?

הודעהעל ידי V8_וחצי » ו' יוני 19, 2009 6:52 pm

לצערי לא מדובר בבדיחה, אלא בתופעה המדאיגה של האנשים שחיים בסרט, וחושבים שהרכב אספנות שברשותם יעשה אותם מיליונרים.
אני לא יודע אם מדובר בטמטום, חמדנות או סתם תמימות שגורמים לאנשים לחשוב שמישהו אשקרה ישלם להם כאלה סכומים על גושי מתכת מחלידים.
התופעה הזאת נהית יותר ויותר נפוצה משנה לשנה, וגורמת להכחדה של רכבי אספנות מעניינים, שאם היו מצויים בידיים הנכונות, היו כבר חוזרים למצב ההולם אותם.
אני יודע שזה כבר ידוע, וטחון הנושא הזה, אבל זה מרגיז איתי כל פעם מחדש לראות את זה. :evil:

הנה שלוש דוגמאות הממחישות מצויין את התופעה:

הראשונה אומנם לא חלודה אלא משופצת, ודווקא נראת ממש לא רע, אבל במחיר נדרש של 25.000$ (כן, עשרים וחמש אלף דולר) אי אפשר למכור פיאט 127 גם אם היא חדשה מהמפעל.

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=4&CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=104&FromYear=1975

הדוגמא השניה היא רכב שהפסיק להיות מעניין ברגע שהוא יצא מהמפעל, וגם היום לא מבוקש במיוחד, ונמכר בחו"ל במחירי זנות במצב מצויין. אבל כנראה מחיר זנות זה לא מספיק טוב לבעלים של האלדסמוביל קטלס סלון שנת 76 במצב רעורע למדי, אשר טוען כי המחירון שלה לפי יצחק לוי ( :roll: :shock: ) הוא 150.000 שקל (לא, אתם עדיין לא צריכים בדקית ראיה, ה"מחירון" הוא מאה חמישים אלף שקל) אבל המוכר מוכן להתחיל להתגמש כבר ב-100.000.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2103311&postcount=88
(הודעה 88 )

ווידוי קטן, לגמרי במקרה ראינו את האוטו הזה עם גנה כאשר חיפשנו משאית, ובמציאות היא נראת רע.

הדוגמא השלישית היא דוגמא מצויינת למישהו שחושב שיש לו אוצר, ודורש בעבור טוסטוס DI-BLASI במצב לא ידוע לאחר שעמד מעל 10 שנים וללא ניירות כמובן, 15.000 שקל. האא, והוא "צריך טיפול".

http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle.php?AreaID=7&ModelID=126&SubModelID=754&MotorcycleTypeID=&fromEngineVal=&untilEngineVal=50&FromYear=&UntilYear=&fromPrice=15000&untilPrice=&fromHand=&Hand=&fromKM=&KM=&Info=
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי guurf » ו' יוני 19, 2009 7:07 pm

דימה, אמרת דברי טעם.
אני מסכים לגמרי ששהתנהגות הזאת דפוקה, ואני מכיר תופעה מדאיגה אחרת, די דומה,
שהיא העובדה שבכל מיני מקומות מדברים על הפסקת ייצור חלפים לרכבי אספנות, בכדי להשמיד
את האספנות "לטובת הסביבה", איזה חוצפה יש לאנשים לזלזל ככה בנו האספנים. אספנות היא
תחביב לכל דבר ועיניין כמו תחביביהם של "שומרי הסביבה", זה כמו שיוציאו חוק האוסר איסוף
פסולת משמורות טבע. ובכלל, אני בעד שמירה על הסביבה, ויש לי פתרונות משלי להתחממות
הגלובלית (הרבה יותר טובים ויעילים מהפתרונות המקובלים כיום), אבל למרות שגם אני בעד הגנה
על הסביבה, אני נגד שונאי מנוע הבעירה הפנימית, שחושבים שכל העולם צריך להיות "היברידי",
מילה שאותה הם נוהגים לומר מבלי לדעת מה פירושה, במחשבה שההיבריד טהור, וכך הם גם
חושבים על מכוניות חשמליות, שהן הדבר הכי חסר כח ונשמה שאני מכיר. אני לא מבין למה אין
ירוקים אמיתיים, שחושבים על פתרונות הגיוניים ומתאימים לכולם כמו החלפת הבנזין בביו-מתאן,
והדיזל בביו-דיזל.
גיא.
שיפוץ רכבי אספנות.
אין תחביב יותר טוב מזה.
סמל אישי של המשתמש
guurf
איש הבאגי

תראה מה קורה לחברים בקארס פורום מרוב חום

הודעהעל ידי zvikas » ו' יוני 19, 2009 9:26 pm

ממש עכשיו בקארס פורום מתנהל שרשור ובו מעלים טענות הזויות מאד כנגד מועדון IVC למרות שאין כל קשר למועדון IVC לוויכוח שמתנהל שם.
ולזה אני קורה התחממות שדפקה לכמה אנשים את הראש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=268539
I LOVE FIAT!
zvikas

הודעהעל ידי AKICHU » ו' יוני 19, 2009 10:09 pm

צביקה על מה אתה מדבר?

דימה, שמע
זכותו של כל אחד לקבוע רף מחיר, אם ימצא אחד שמוכן לשלם, הלך לו, אם לא זב"שו
אספנות היום מוצגת כטרנד של האלפיון העליון, ולכן אין לך זכות בכל מקרה לבוא בטענות
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי V8_וחצי » ש' יוני 20, 2009 10:51 am

לדעתי, זאת בדיוק הבעיה.
כל אחד שיש לו גוש חלודה בחצר אומר לעצמו "אני אדפוק מחיר אסטרונומי כי לכל המליינים האלה של האספנות בכל מקרה יש מיליארדים מתחת לכרית"

צריך לשנות את התפיסה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ש' יוני 20, 2009 11:03 am

כל עוד אף אחד לא מחזיק לך אקדח לרקה, ואומר: "שלם לי 25,000 דולר עבור ה-127 או שאני לוחץ"!
זכותו לדרוש כל סכום שבעולם. אם יהיה מי שישלם, סימן שהוא צודק. אם לא - אז לא.

אני מוכן להתערב שאם היית מספר ל-99.9% מהאנשים כמה שילמתי על הגאמין, הם היו אומרים
שמדובר במחיר מופקע ושהמוכר היה חוצפן. יכול להיות. אבל עובדה שהיה מישהו ששילם, כי בכל
זאת, כדי שהמוכר לא יהיה חוצפן - צריך רק אידיוט אחד שמשלם :wink:

ואין לזה שום קשר להפיכת התחביב ליוקרתי, או לחוצפה, או לתפיסה שגויה. זו פשוט כלכלה חופשית.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי V8_וחצי » ש' יוני 20, 2009 11:53 am

גם המחיר ששילמתי על האולדס שלי רחוק מלהיות מציאה, אבל הוא עדיין היה בגבולות הסביר.
צוקי, אם המוכר היה דורש על הגאמין 150.000 שקל כאשר קנית אותה, היית קונה בכ"ז?

הבעיה היא שהאנשים האלה לא ימכרו במחיר הגיוני, כי הם חיים בתפיסה של אם אני לא יקבל על זה בוחטה כסף אני זורק את זה לברזל.

יש לי שכן עם שאריות של אופנוע AWO משנות ה-50. האופנוע, או מה שנשאר ממנו עומד בחוץ, לא מכוסה ועם מנוע פתוח, ודורש שיפוץ ברמה שבארץ רק זאב עשה ויודע באיזו השקעה מדובר. האא, ויש את העניין הפעוט הרגיל של חוסר ניירת. בעל האופנוע אומר שהציאו לו 20K, והוא לא מכר כי הוא רצה יותר. הסברתי לו שכל יום שהכלי עומד, מצבו מתדרדר והוא לא ישפץ את עצמו, ואם הוא לא ימכור אותו במחחיר הגיוני, הוא בסוף יזרוק אותו לברזל. הוא אמר לי "אז כנראה אני אזרוק אותו לברזל".

התפיסה הזאת של האנשים, זה מה שבאמת מפריע לי.
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי guurf » ש' יוני 20, 2009 12:21 pm

הסכמתי עם דימה, ואני ממשיך להסכים.
שיפוץ רכבי אספנות.
אין תחביב יותר טוב מזה.
סמל אישי של המשתמש
guurf
איש הבאגי

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ש' יוני 20, 2009 9:22 pm

V8_וחצי כתב:צוקי, אם המוכר היה דורש על הגאמין 150.000 שקל כאשר קנית אותה, היית קונה בכ"ז?

אם היה לי את הסכום, כן.

ובדיוק להיפך - אנשים ברחוב, תציע להם לקנות אותה במצבה כיום ב-7,000 או 8,000 שקל - יעקמו את הפרצוף.
אז זה אומר שהם טועים? לא, זה רק אומר שבשבילי היא שווה X, ובשבילם Y.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי V8_וחצי » ש' יוני 20, 2009 10:01 pm

צוקי, אתה צודק, כי בן אדם שלא מבין כלום באמת יעשה פרצופים, אבל הדוגמא הזאת לא טובה פה,
כי אותם האנשים לא מחפשים מישהו שלא מבין, הם מחפשים אספנים שמבינים ומעריכים את איתן בהמכוניות.
לגבי המחיר, ויני היא לא דוגמא טובה כי מדובר ברכב נדיר מאוד בעולם, אז תגיד לי אם היית משלם אותו הסכום על הטווינגו או על ה-A112?
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי zeev » ש' יוני 20, 2009 10:13 pm

אולי חברים הסיבה היא שג'נק של אחד היא אוצר של אחר ? - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ש' יוני 20, 2009 10:32 pm

זאב תימצת את הנושא במשפט אחד מדויק...

לשאלתך דימה, לא הייתי משלם את הסכום הזה על הטווינגו או על הביאנקי.
למעשה, על שתיהן לא הייתי משלם אפילו עשירית מכך. אבל זה אומר שמישהו אחר לא?

בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים, כי נראה לי שבסופו של דבר, לא אצליח למכור לך את
ה-127 ששמרתי בבוידעם ב-24,990 דולר בלבד, רק היום, רק היום ;-)
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי V8_וחצי » א' יוני 21, 2009 7:49 pm

צוקי, איזה מניאק אתה, הבטחת לי את הפיאט ב-24.989$ :wink: 8)
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

חזור אל אוף-טופיק

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד