טסט פעם בשנה לרכבי אספנות

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

הודעהעל ידי AKICHU » ש' יולי 25, 2009 12:36 pm

עד כה לא הגבתי אז הנה אתרום כמה מעות משלי ובשמי בלבד למזרקה הזכוכה
נתחיל בלמה כן
השינוי לדעתי הוא הֶשֵּׂג מההֶבֵּט כדלהלן:
1. טסט אחד פחות והשלעפ שכרוך בו
2. לחץ נפשי פחות 1 בשנה
3. בידול והאדרה נוספים של מעמד "כלי רכב אספנות"

נמשיך בלמה לא
1. כל שינוי גורם לטלטלה – ככה זה בישראל
2. הקלה גורפת גם לאלו שכלי הרכב משמש אותם ביום יום כולל אלו ששומרים על איסור הנסיעה בין השעות 07:00-09:00 כמו וולבו וסאאב למינהם שתהרגו אותי למה זה זוכה לבידול מרכב מיושן?????
3. סיבה נוספת למחפשי פתרונות זולים לכלי רכב ושימוש יומיומי בו ואשר לא שמים קצוץ על מצבו המכני והחזותי – בטח מוריד מהם לחץ וביקורת ואולי סיבה מוצדקת לפסילה של כלי הרכב
4. הכבישים יתמלאו בכלי רכב כנזכר בסעיף 2
5. יעודד יבוא כלי רכב והפיכתנו ל- "פח זבל מוטורי" - ואינני מדברת על אותם כלי רכב שמצבם טוב ובעליהם מתכוונים לשפצו ולשמרו
6. פגיעה במושג המחייב "כלי רכב אספנות" ובעתיד אולי גם במעמד
7. התעוררות של כל אותם בעלי רכב מיושן שקובלים על "אפליה" (במיוחד בגלל מה שציינתי בסעיף 2) ואולי אף התארגנות שתעלה לרגל למשרד התחבורה ואשר עלולה לפגוע בצורה גורפת בכולם

זאב, לדעתי מוקדם מדי לדעת אם זה יעלה יותר או אולי פחות.
יכול להיות שהמדינה אמנם פטרה אותנו מלהגיע פעמים למכון רישוי אבל לא פטרה אותנו מההוצאה.
יכול להיות שהכל נשאר כמות שהיה מבחינת העלות (קרי 2 טסטים בשנה) ובנוסף לכך נדרש להוצאה בגין בדיקת חורף למעט אילו שיהיו פטורים. נצטרך להמתין לסיכומים.

לגבי סעיף 5 – גם אני לא שלמה עם יבוא הרכב, בשנה הבאה נתן יהייה לייבא רכב משנות ה-80, זהו כלי רכב חדיש לכל דבר ואשר יש בו את כל האיבזור שמקנה נוחות – כך שהצידוק שהועלה פה ובפורומים אחרים כאילו מי בכלל רוצה לסוע ביום יום עם כלי רכב שאינו נח ובלי מזגן ומתקלקל – לא קשור.

השג זה (כולי תקווה וימים יגידו) נזקף לזכותו של נחום קדמיאל ממועדון החמש שבפניו הבעתי את כל מה שנכתב פה. הרעיון נרקם לו מזמן והמצחיק הוא שבפורום CF חלק מחבריו שחוגגים ומצייצים היום, באותם זמנים לא רצו לשמוע על מועדון החמש והחרימו אותו מכל מיני סיבות , ואחרים אף כמעט גרמו לו ולתחביב נזק - גם לא לספר למועדון החמש שמינה אותם להיות שלוחיו בישיבה במשרד התחבורה, קורם לו עור וגידים רעיון החלת תקינה על אספנות – זה נזק!!!
ובאשר לתגובות של כל מיני מחרחרי ריב ומדון ונפלטים סדרתיים שישמרו על המקום שקלט אותם בחזרה ויתעסקו בתחביב אותו הוא מייצג ולא בתח –ביבים אחרים.
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ב' יולי 27, 2009 4:25 pm

אירית, סעיף 5 לא רלוונטי ולא מציאותי בעליל- תראי לי מישהו, שירצה "לחסוך" בכך, שיביא מחו"ל (!!) גרוטאה בעלות של כמה עשרות אלפי שקלים! נו, באמת! :lol: :roll: כן, מאד הגיוני ליקנות פגר בכמה עשרות אלפים ולעבור 7 מדורי גהנום כדי להביאו עד לכאן, כאשר את אותו הפגר אפשר ליקנות כאן בכמה אלפים או מאות בודדים! ואם מישהו ירצה להביא לאן איזה אוטו משנות ה-80 מעניין ובמצב מצויין- למה לא?! :roll:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » ב' יולי 27, 2009 6:54 pm

גנאדי קרא שוב הכל וראה למה אני מייחסת את הכל. שים לב שלא כתבתי שאני מתנגדת ליבוא, אלא מאי , אני לא שלמה עם זה וגם הסברתי.

שאלתי גם שאלה נוספת ונסה לראות את זה אובייקטיבית למרות שכבעל ענין קשה לך
מה ההבדל בין כלי רכב אספנות ברמת תחזוקה טובה שמקפיד לא לחלל את איסור הנסיעה בין השעות הידועות אבל משמש את בעליו ביום יום קרי כלי הרכב העקרי שלו, לבין כלי רכב זהה לא אספנות אלא מיושן
למה לדעתך אחד מגיע לו הטבות ולשני לא? דר"א ראית תגובות בענין הזה ב-CF

מה אמרתי בסעיף 5 - אמרתי ש-30 שנים אחורה זה כבר רכב מודרני ומאובזר, למה לא ליבא אותו ולהופכו לרכב העקרי שלך - מכונית חדשה עולה הרבה מאד כסף.

תסכים איתי שזה בעייתי? ומי גורם לזה לדעתך? כל אותם אילו שמטיפים השכם וערב לשמור על התקנות, בו בזמן שכלי הרכב שרשמו אותו כאספנות משמש אותם ביום יום.

אני מקבלת את זה שאנשים אוהבים לסוע בכלי רכב נוסטאלגי, אז את האספנות תשאיר לפנאי את היומיומי תשאיר מיושן.

מורה דרך עם רשיון ציבורי נוהג על כלי רכב אשכול - רכב תיירותי מורשה להסעת תיירים.

לא מעט מורי דרך העדיפו לייבא את כלי הרכב בעצמם, כי חלק מהדגמים היותר יוקרתיים לא יובאו בצורה סדירה כמו גם הייה זול יותר לייבא מאשר לרכוש בארץ.

לפני כמה שנים התארגנו בעלי כלי רכב להסעות ופנו למשרד התחבורה ודרשו לאשר גם להם יבוא אישי של כלי רכב להסעות - נחש מה קרה! בטלו את האפשרות הזאת לכולם!

האנאלוגיה נשמעת מוכרת?

מה שקורע אותי מצחוק, כל מיני עילגים שהדמיון והאגדה אצלהם בעירבוביה ושיוצאים בהכרזות כל אימת שאני מביעה את דעתי, מייד שמים לזה כותרות כמו "הם הולכים לדרוש הגבלות נוספות"

אז נא להרגע, זה בסך הכל נושא שמועלה לדיון, אני מדברת בשם עצמי בלבד ואני לא בהיסטריה ולא בשום מצב פסיכוטי אחר להבדיל.

אני חוזרת ואומרת שטסט פעם בשנה הוא עוד הטבה וטוב שכך - זה נזקף לזכותו של נחום קדמיאל גם את זה אמרתי - ובפניו שלו גם הבעתי את כל מה שכתבתי כאן וקבלתי גם תגובה

אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ה' יולי 30, 2009 10:16 pm

עוד הפעם לא הבנת אותי, או לא התייחסת למה שאני אומר: אין כל כדאיות כלכלית לייבא רכב ישן רק לצורך היותו רכב העיקרי! ולא כ"א יוכל וירצה לעשות זאת. אז, הסכנה, והיא אכן קיימת- לא תבוא דווקא מצד הזה. ולא מצד הטסט אחד בשנה! שוב, הסכנה קיימת, אבל לא אלה הכיוונים, לדעתי בכ"א!
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » ה' יולי 30, 2009 10:32 pm

לדעתך , אבל אני שוב שואלת, מה ההבדל בין רכב שנות סוף השבעים או שנות ה-80 שהופך אוטוטו וישמש את בעליו ביום יום לבין אותו שנתון שבסטטוס מיושן?

ההבדל הוא רק ההגבלה של איסור תנועה בין השעות 07:00-09:00?
אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הקודם

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים