הדיקטטורה ב קארספורום

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

Re: הדיקטטורה ב קארספורום

הודעהעל ידי חן פרחי » ו' אוקטובר 30, 2009 12:32 pm

צהריים טובים.
אף אחד לא אוהב או נהנה מהעובדה שהודעותיו נימחקות, ולמיטב זיכרוני את מספר הודעותיך שנימחקו אפשר לספור על אצבעות כף יד של חבלן אחרי 25 שנות שירות במשטרת ישראל..
שוב, ביקורת הינה צורך חיוני, ולעולם לא נימחקה ביקורת עיניינית על מעשיו של מועדון ה 5, ובדקתי כמה שרשורים כדוגמא מייצגת, כל עוד לא גלש הויכוח לפסים אישיים או דורדר, ולא משנה כרגע כלל על ידי מי, ואם הוא חבר מועדון ה 5 או לא, זה כלל לא רלוונטי.
שרשור ההזמנה למפגש ה 4 ביולי הוקפץ ללא הרף, ולא רק זאת שהוקפץ בתדירות גבוהה, אלא אף על ידי מישתשמים בעלי יוזר כפול שניצלו אותו לצרוך תמים לכאורה.
לאחר האירוע לא נימחקה אף הודעה ולא הוסר אף קובץ.
אותו כנ"ל בשרשור הביקור במוזיאון האופניים שהוקפץ בצורה הגיונית.
לגבי העיברית - אני אישית מקפיד על עיברית תקנית, אבל אני לא מורה ללשון (יש לי אחת בבית :D )ואני לא מיתכוון לתקן כל משתמש.
להתראות שישי הבא
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי zeev » ו' אוקטובר 30, 2009 2:19 pm

חן יקירי . אני חייב לדייק עוד יותר , לא זכור לי בכלל שאיזו הודעה שלי נמחקה אני מאמין שזה בעיקר ( אולי לא רק ) כי אני לא כותב ב c f מזה זמן רב , בטוחני שזה לא הפסד גדול יש שם מומחים גדולים ממני , וחוץ מזה העיקר הרי הכמות , לא ? זה מן הפן האישי , מה שקשור להודעות של ivc להזכירך שגם הורידו את הלוגו מן ההודעה בפרסום של הרביעי ביולי .
במה שקשור לביקורת על מועדון החמש , זה מעניין אותי כקליפת השום , וכל מה שחשוב שכל מיני ( כמו שאמרו הגשש ספקולטורים ) לא יחזרו לכל מיני רעיונות , ודי לחכימא ברמיזא ,פה זה כבר עניין אחר כי כאן זה עניין שגוף שאינני חבר בו קובע בשבילי , למשל אפילו התקנה האחרונה בעניין טסט אחד בשנה ,כתוצאה מהליך זה אספנים גדולים הפסידו , וכבר פתחתי שרשור לא מזמן בעניין זה .
ובנימה מעט אישית , אני מודה שבזמן האחרון יש שם איזה שינוי (שומע כך מחברים שכן כותבים ) לדעתי לא רציני כל עוד יש מנהל כזה או אחר שדעה מנוגדת לשלו או ביקורת על מה שהוא מייצג, או שולחיו תימחק מיד , למועדון החמש יש את הפורום הסגור שם יוכלו להתקשקש בינם לבין עצמם ללא הפרעה , אם הפורום הפתוח יהפוך כשמו פתוח , זה כבר עניין אחר .
לסיום הרשני לאחל יום הולדת שמח , ודרישת שלום . - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי AKICHU » ו' אוקטובר 30, 2009 3:02 pm

חן
מזל טוב
ואין צורך לנפנף לעיתים כל כך קרובות ב"אף אחד לא יפגע במועדון החמש"
לי אין כוונה כזאת על אף שהואשמתי בכך כמו גם בעיסוק שלא הצהרתי עליו. וגם לא לגוף שאני מזוהה איתו.

חברי מועדון החמש ומנהליו נמצאים במיגננה תמידית, ואחת הדרכים היא למשל לסתום פיות וזה נעשה, וגם אתה חווית את זה, ואל תנסה ליפות את הדברים זה לא ילך ואותי זה גם לא משכנע, אני חוזרת, עברת צד, התנהגותך בהתאם ואני מכבדת את זה, זה עדיין לא אומר שזו האמת והדברים צודקים.
אני בקשר תמידי עם נחום קדמיאל, רואה בו חבר והוא בי על אף המחלוקות, והכיבוד הוא הדדי.

אני בהחלט מסכימה שלאחרונה לפחות בצהרות (כי אני לא ממש עוקבת) שבכוונותיך לא לעשות איפה ואיפה בכל מה שנוגע לתוכן ההודעות המוקפצות, עדיין אתה לא היחיד ואני לא ממש משוכנעת שכולם חושבים כמוך.

מזל טוב
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי אקסל » ו' אוקטובר 30, 2009 6:47 pm

אדון פרחי
אתה כנראה לא זוכר ,אני אזכיר לך !
חברי מועדון ה5 התחילו לפתוח את הפה שלהם (אם אתה רוצה אני אזכיר לך גם מי :twisted: )
מה אתה מצפה שנשב בחיבוק ידיים ולא נגיב ?
ואיך הם כינו אותנו (הירושלמים בטוביה ) כנראה שכחת ,
תגובות כאלה לא שומעים כל יום
תאמין לי שאם היית במקומנו לא היית יושב בשקט :shock:
ובקשר לשק החבטות (מועדון ה5 )
תלמדו את החברים לחשוב לפני שהם פותחים את הפה !!!
סמל אישי של המשתמש
אקסל

הודעהעל ידי yuvk » ו' אוקטובר 30, 2009 11:30 pm

חן, ההודעות שלי שנמחקו, וכן של שמר וארנון באותו השרשור ממש, לא כללו אפילו בדל ביקורת על מועדון החמש, או על מנהלי הפורום, לא ירדו לפסים אישיים, וכמובן שלא עברו על שום כלל של הפורום.

אני סבור שאם הייתי עובר מספיק פעמים על חוקי הפורום, מה שהצריך לכאורה מחיקת 3 הודעות שלי בשרשור אחד ובזמן קצר, הייתי אמור להיות מוכנס למעקב, לא? העובדה שזה לא קרה, מוכיחה שההודעות נמחקו אך ורק כי לא מצאו חן בעיני בני הספל.
yuvk

הודעהעל ידי השושנים » ב' נובמבר 02, 2009 5:32 pm

מועדון החמש מחזיק את המקל בשתי קצותיו ומשאיר את העוגה שלמה!

למרות שיש להם פורום סגור ופרטי, שם רשאים הם לעשות ככל העולה על רוחם, הם שולטים ביד רמה
ולא פעם גם בניגוד לכללים ולחוק, גם בפורום הפתוח.

בעבר שקלתי להגיש כנגד האחראים תביעה משפטית אולם בגלל סיבות אישיות עזבתי את זה, היעוץ המשפטי
אגב זמין לכל מי שיחפוץ!

מנהלי הפורום מתעלמים בצורה גסה מזכותם הבסיסית של כל כותבי הפורום, ומתוקף חוק חופש הביטוי וחוק הבזק
ומנסים להתכסות בכללי הפורום.

כל שירשור שאינו מוצא חן בעיני המנהלים שהם חברי מועדון החמש (ניגוד איטרסים ברור) נמחק גם ללא הצדקה ורשות.
וכל מי שחפץ להילחם בכך בדרך משפטית יכול ורשאי, לדברי העו"ד שלי מדובר בזכיה בטוחה!

אז מי שבוחר להפסיק לקטר ולעשות מעשה הדרך פתוחה-רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי zeev » ב' נובמבר 02, 2009 5:59 pm

ראשית הרשה לי להביע את שביעות רצוני האישית על שחזרת לכתוב בפורום זה .
לענייננו , ובניגוד למה שכתבת אני לא חושב שהדרך המשפטית היא הראויה .
ונניח שתזכה במשפט כזה , אז ישנו לך כמה סעיפים ושוב תמצא את עצמך במצב דומה , הפתרון שונה בעיני , והוא מאוד פשוט רן , אל תכתוב שם יותר , הרי רבים וטובים מזמן לא כותבים , ואתה הרי מבין ורואה שהרמה של הפורום האמור לא עלתה , נכון ? זה אולי הפתרון .
כבר כתבתי שאותי לא מוחקים מהסיבה הפשוטה שאני לא כותב שם , מה שאגב ממש לא חסר , תנסה . שיהיה ערב טוב. - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי אקסל » ב' נובמבר 02, 2009 6:14 pm

רן
קח דוגמא ממני ,אני גמרתי עם ה CF
אני אוהב שמקשיבים לי ולא שמוחקים אותי על הסף
ואני אוהב לקרוא תגובות לענין מאנשים לענין ולא שמות תואר שכינו אותנו שם !!!
סמל אישי של המשתמש
אקסל

הודעהעל ידי חן פרחי » ב' נובמבר 02, 2009 8:36 pm

ערב טוב לכולם.
CF הינו רושם הפרטי של בעליו, שלומי ועומר, וזכותם לעשות בו כל שיחפצו, ופורום אספנות מהווה חלק אינטגרלי ממנו.
בפעם השנייה - קיימת סינרגייה מלאה בין CF למועודון ה 5, ובשלב זה הסידור נוח לשני הצדדים, ושניהם מפיקים ממנו תועלת הדדית.
לגבי המריבות והוויכוחים - כל זמן שהם לא הופכים לאישיים, אין לנו שום בעייה עימם, למרות שזה לא הכי סימפטי לראות שרשורים כאלו, אבל זו דמוקרטייה וזו טיבה.
ברגע שמגיעים לרמה האישית, כאן מופעלת מדיניות עריכה קפדנית, וזה כלל לא משנה כלפי מי, ואם הוא חבר או לא במועדון ה 5.
רוצים למתוח ביקורת על מועדון ה 5 ?
לכתוב שאני, בני ורז צנזורים אכזריים, מוגי לב ופועלים משיקולים זרים?
בבקשה - לא חסרים פורומים ברשת - ב CF לא.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי השושנים » ב' נובמבר 02, 2009 9:22 pm

אז זהו חן שאתה טועה, גם בנק דיסקונט הוא בנק פרטי, אבל עדיין מנוהל על פי חוקי מדינת ישראל.
ועליו להשיב לבית המשפט, ללקוחות, ולדעת הציבור.
חוק זכויות היוצרים מגן על הכותבים בפורומים הפתוחים, וכפי שניתן למצות דין כנגד פורום שהפר זכויות יוצרים
ניתן להפעיל דין כנגד אלה שפגעו בו, בעלי הפורום או לא!
כאשר מישהו מעלה לאוויר כתבה כנגד מישהו אחר הוא אחראי לכתוב, וניתן לתבוע אותו בגין זאת, עכשיו
וכאן נכנס החוק להגנת הכותב, אסור למחוק או להתערב בכתבה של מישהו אם לא עבר על החוק הציבורי.
כללי הפורום מחייבים בעת הרישום הן את הכותב והן את מנהל הפורום, אבל רק פרשנות משפטית
חיצונית תיקבע אם עבר מישהו על כלל מסויים, ורק אז יהיה ניתן למחוק זאת, מחיקת שירשור שלם
בפרשת נמרי-קיפניס היא הוכחה שאסור לתת יד לדבר כזה להעשות! - רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי yuvk » ב' נובמבר 02, 2009 10:47 pm

חן פרחי כתב:לגבי המריבות והוויכוחים - כל זמן שהם לא הופכים לאישיים, אין לנו שום בעייה עימם, למרות שזה לא הכי סימפטי לראות שרשורים כאלו, אבל זו דמוקרטייה וזו טיבה.
ברגע שמגיעים לרמה האישית, כאן מופעלת מדיניות עריכה קפדנית, וזה כלל לא משנה כלפי מי, ואם הוא חבר או לא במועדון ה 5.
רוצים למתוח ביקורת על מועדון ה 5 ?
לכתוב שאני, בני ורז צנזורים אכזריים, מוגי לב ופועלים משיקולים זרים?

חן, אני אחזור שנית ובפעם האחרונה: ההודעות שלי שנמחקו, כמו ההודעות של עמיתי שהספקתי לקרוא בטרם נמחקו, לא ירדו לפסים אישיים, לא כללו ביקורת על מועדון החמש או מנהלי הפורום, ולא הפרו שום כלל של הפורום.

אתה מדבר בלשון רבים, ומרגיש צורך להגן על CF והמועדון. איתך מעולם לא היתה לי בעייה... המנהל היחידי שהיה מחובר באותן שעות היה בני, מה שלא הפריע לו לחתום את הודעת הנעילה של השרשור המצונזר בשם "רז ובני מנהלי פורום אספנות".

אז לגבי מוג לב תחליט אתה, השיקולים הזרים ברורים כשמש.

פניתי בקריאה לבעלי/מנהלי CF להקים פורום אספנות שפתוח לאספנים באשר הם, ומנוהל על ידי CF ובהתאם לחוקיו, ואיננו שייך למועדון החמש או מועדון אחר, ואיננו "הפורום הרשמי" של שום מועדון. לצערי, קריאתי לא התקבלה (ואף נמחקה לבלי זכר).
yuvk

הודעהעל ידי חן פרחי » ו' נובמבר 06, 2009 8:19 am

בוקר טוב לכולם.
נטלתי פסק זמן והחלטתי לבדוק את כל הטענות והמענות.
יובל - שום הודעה שלך לא נימחקה בשרשור שעסק במפגש ירושלים.
ההודעה הראשונה של ארנון נימחקה, מאחר ועסקה בבקשתו של צביקה מרגלית להעביר את השרשור לפורום הסגור.
מאחר וההודעה נישארה בפורום הפתוח, היא הפכה למיותרת ונימחקה ביחד עם הודעתו של צביקה.
ההודעה השנייה של ארנון עסקה בחוסר תגובתו של נחום קדמיאל בנושא, ויותר מזה, באיך זה שאנשים בכלל מעיזים להנות מהתחביב שלהם..
גם הודעה זו נימחקה מאחר ולא היתה רלוונטית לשרשור.
ההודעה השלישית של ארנון כללה את משפט המחץ "מי המנהל האוויל שמחק לי את ההודעות ?"
לגבי הצעת הייעול - ל CF יש מנהלים ובעלים, והצעות ייעול, כמו גם ביקורת על ניהול הפורום יש להפנות בהודעות פרטיות בלבד !
זה כלל מס' 1 של הפורום ובנושא הזה לא יעשו שום פשרות.
הנושא נידון ואכן הוחלט לפצל את הפורום, ושרשורי ברכות, הודעות אבל ומיפגשים חברתיים הועברו אליו.
שוב, הודעות שיעסקו בגופו של אדם ימחקו מיד ובדיעבד, כמו גם שרשורי מריבות אין סופיים.
תפקיד מנהל פורום הינו תפקיד כפוי טובה, שאין שום טובת הנאה בצידו, ולמעשה כמעט תמיד המנהל הוא "השוטר הרע" וכל מטרתנו היא לשמור על דיונים ברמה נאותה, לטובת יתר המשתמשים.
פורומים ללא ניהול תקיף דינם להיעלם.
גיטאע שאעבס.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי zeev » ו' נובמבר 06, 2009 2:32 pm

חן יקירי . מן הכתוב על - ידך אני לומד שכן מוחקים , ועוד איך , אלא מה לכל מחיקה כלשונך יש סיבה , אז ראשית אל תכתוב לא מוחקים ! מוחקים . ידע אישי . ואין שום צורך להתנצל ואפילו לא להסביר , מי שלא רוצה שימחקו אותו לא יכתוב כלום אצלכם , ומי שמוכן לסבול את זה שלא יבוא בטענות . נכון ?
מקוה להתראות בהקדם . - זאב
נ.ב. שאלה אישית . אם אין מזה לא כסף ולא כבוד לשם מה את צריך את זה ?
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי yuvk » ש' נובמבר 07, 2009 12:22 am

חן פרחי כתב:יובל - שום הודעה שלך לא נימחקה בשרשור שעסק במפגש ירושלים.

בודאי שלא, כי מעולם לא כתבתי בשרשור זה, וגם לא טענתי כך.

חן פרחי כתב:ההודעה הראשונה של ארנון נימחקה, מאחר ועסקה בבקשתו של צביקה מרגלית להעביר את השרשור לפורום הסגור.
מאחר וההודעה נישארה בפורום הפתוח, היא הפכה למיותרת ונימחקה ביחד עם הודעתו של צביקה.
ההודעה השנייה של ארנון עסקה בחוסר תגובתו של נחום קדמיאל בנושא, ויותר מזה, באיך זה שאנשים בכלל מעיזים להנות מהתחביב שלהם..
גם הודעה זו נימחקה מאחר ולא היתה רלוונטית לשרשור.

קראתי שוב ושוב את כללי קארזפרום
(http://www.carsforum.co.il/vb/misc.php?do=cfrules)
ובשום מקום לא מצאתי שהודעות "מיותרות" ו"לא רלוונטיות" (לדעת המנהל) הינן פסולות ואסורות. ולזה בדיוק התכוונתי בזה שמנהלי פורום אספנות מוחקים הודעות, לא משום שהן מפרות את כללי הפורום (כי הן לא) אלא משום שתוכנן לא מוצא חן בעיניהם. כל עוד ההודעות אינן מפרות את כללי הפורום, אם לדעת הכותב, הן רלונטיות ומעבירות את המסר שלו, אין שום סיבה שימחקו. ואם הן נמחקות, זוהי אכן דיקטטורה.

חן פרחי כתב:ההודעה השלישית של ארנון כללה את משפט המחץ "מי המנהל האוויל שמחק לי את ההודעות ?"

האם הפעם, המנהל שמחק את הודעותיו של ארנון הזדהה, או שגם הפעם חתם בשם "מנהלי פורום אספנות"? במקרה זה, אני יכול בהחלט להבין את הודעתו של ארנון.

חן פרחי כתב:תפקיד מנהל פורום הינו תפקיד כפוי טובה, שאין שום טובת הנאה בצידו, ולמעשה כמעט תמיד המנהל הוא "השוטר הרע" וכל מטרתנו היא לשמור על דיונים ברמה נאותה, לטובת יתר המשתמשים.

הלואי. ודוקא, מבין הפורומים של קארזפורום, יש לי רושם שה"שיטור" מופנה כלפי ה"פולשים" ולא כלפי יקירי הפורום חברי המועדון, שעליהם אין מקפידים / מעלימים עין / סולחים. למה למשל ה"דאחקות" המטופשות לדעתי, בין לירוי, עדי וכו' מוצאות את מקומן בשרשורים שאינם אופטופיק כמו שרשורי שוקעתיק וענתיקות בדרכים? האם דרור וסרשטין קיבל אזהרה על כך שפרסם מכונת תפירה זינגר (מזוייפת) בשרשור ה"מיועד למכירה בלבד של חלקי חילוף / אביזרים של רכבי אספנות ורכבים בני 25 שנים ויותר." האם החוק "אין לפרסם מוצרים אחרים פרט לרכבים (מכוניות, אופנועים) או חלקי רכבים(רק מכירה). מחשבים, פליסטיישנים, ברווזים מפוחלצים ושעוני קיר לא מתקבלים כאן." לא חל על חברי מועדון החמש בפורום אספנות? ההודעה שלו לא נמחקה, מיותר לציין. השאלות הן רטוריות, אל תטרח לענות.

חן, אתה נציג המועדון היחיד (למיטב ידיעתי) שמנסה לקיים איזשהו דיאלוג, ואני מעריך זאת. צפוי שבתור שכזה, תספוג את כל האש, שמגיעה דוקא לעמיתך, בני הספל.
yuvk

הודעהעל ידי אקסל » ש' נובמבר 07, 2009 7:24 am

yuvk , אני מסכים איתך במאה אחוז
המחיקות ב CF ירדו לזנות (תודות לבני הספל )והדיקטטורה חוגגת
חבל שארנון לא מצטרף לפורום שלנו, אחלה בן-אדם ומבין גדול בסיטרואן
סמל אישי של המשתמש
אקסל

הקודםהבא

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים