חשד: ייבא רכבי אספנות במסווה של גרוטאות - והתחמק מתשלום מסים

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

Re: חשד: ייבא רכבי אספנות במסווה של גרוטאות - והתחמק מתשלום מסים

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 1:24 am

kobyiso כתב:ירון.. אני קורא את התגובות שלך ואני פשוט לא מבין לאן אתה מנסה לחתור?
הרי ברור שאנשים הללו פושעים שפעלו מתוך מועדון החמש ורוב הלקוחות שלהם היו מהחמייש.
הם מכפישים את השם של כל האספנים בארץ באשר הם.
נראה לי שיש פאן מאד מסויים של תקיפה אישית נגד אירית,מה קרה? לא יכול להתמודד איתה אז אתה מנפנף שאין לה רכב?
זה רק הופך את האינטרסים שלה לעזור לחברי IVC יותר טהורים.
מצד שני אני מוכרח לציין את העובדה שמעולם לא ראיתי אותך עם רכב בשום מפגש..
אולי הכל הנפצה?

קובי אתה ממש סנגור.
האנשים ההלו אינם פושעים היות והם לא הורשעו!! ואשמתם לא הוכחה. מעבר לכך חלקם אינם כלל חברים במועדון החמש!! ולמה הם מכפישים מישהו מלבד עצמם?
תקיפה אישית? לי? רק נגד כאלו שמנסים לקבוע כללים מיהו אספן ומה הוא יאסוף - כבר מזמן נטענות טענות שזה כן אספן וההוא איננו מכיוון שרכש רכב בחו"ל ....נו באמת.
ואני דווקא חושב שמבחינת הדיון - אני הצלחתי להעלות טיעונים שלאחרים אין תשובות עליהם, הלא כך?
מעולם לא ראית אותי במפגש עם שום רכב ? מעניין.....במפגש ה-4 ביולי היית ? כי אני דווקא הגעתי עם רכב לא פחות מעניין משלך....ולא רק זאת בשנתיים האחרונות הגעתי עם מספר רב מאד של כלים שונים למפגשי IVC אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

ואני אשיב גם לרועי ברשותך,

רועי, יש סתירה בדבריך באשר הם מבוססים על הנחות שגויות. אין קשר בין מחיר הרכב (ערכו הכלכלי) לבין ביטוח החובה או אגרת הרישוי. סה"כ הרכב שאתה שיפצת (הגמין) בעמל ידיך יצא מדהים (על זה כולנו מסכימים) האם ערכו הכלכלי (שכיום הינו רב ללא ספק) מסכן את אספני הרכב בארץ באיזושהיא צורה?? אולי נמנע מאנשים לשפץ מכוניות יוקרה בכדי למנוע ניקור עיניים?
למשרד האוצר המצב כיום דווקא מתאים מאד - רכבי האספנות שמיובאים הינם בגדר תחביב, תרבות ובעצם אביזר מותרות - ומכאן שמיסי הייבוא על הרכבים (כמובן עפ"י חוק) הינם הכנסה נאה לאוצר שבוודאי אינו מתנגד אליהם.
לחברות הביטוח כאמור הדבר אינו משנה - שהרי דין ביטוח חובה לרנו 4 כדין ביטוח חובה לרולס רויס פתוחה משנות ה-30. נהפוך הוא הרכבים היקרים שמיובאים נמצאים בסיכון ביטוח חובה נמוך באופן יחסי מעצם הרצון לשמור עליהם ועל ערכם.

כמובן שיכול להיות שמישהו בעל קשרים ינסה לעשות משהו, מתי שהוא בנוגע לשינוי התקנות - בגלל זה אנו כאן, אבל עדיין אין שום שינוי באופק .....מה שיש אלו הם התקפות חסרות רסן על קבוצה מסויימת ועל גוף מסויים שאינן במקום - ועל כך אני לא מוכן לעבור לסדר היום.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ו' נובמבר 27, 2009 1:31 am

לגאמין אין ערך כלכלי רב, מעולם לא היה ולעולם כנראה כבר לא יהיה, בלי קשר לכמה יפה או לא שיפצתי אותה.

אבל מעבר לכך, יש לה משהו שלא יהיה לעשרות ומאות מכוניות האספנות שהגיעו ארצה בשנים האחרונות: היא נמצאת בארץ מאז שהיא חדשה, ולא הגיעה לכאן בייבוא.
לכן היא לא משנה את מאזן מכוניות היוקרה (אפילו אם הייתה כזו). עשרות הקאדילק, עשרות המרקורי, עשרות המרצדס, רולס רויס ופרארי, כן משנות את מאזן האספנות
בארץ, ומעבירות אותו מעלובות החיים ששווקו בישראל באמת, לכיוון הנוצץ והשופוני. לסכנה שזה עשוי להביא - אולי לא היום, אולי לא מחר, חשוב שנהיה מוכנים.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי kobyiso » ו' נובמבר 27, 2009 1:33 am

ירון,אל תעשה בת יענה,כל מי שמבין ברכבי אספנות ידע שמחירים הללו של אדון אילן לא שפויים והוא יתפס במוקדם או מאוחר.
לא צריך משפט כדאי לדעת שמישהו נוכל.
ואם כל הכבוד אני אחפיש חופשי מועדון שנותן לכאלה יצורים לפעול תחת חסותו
סמל אישי של המשתמש
kobyiso

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 1:39 am

רועי צוקרמן כתב:לגאמין אין ערך כלכלי רב, מעולם לא היה ולעולם כנראה כבר לא יהיה, בלי קשר לכמה יפה או לא שיפצתי אותה.

אבל מעבר לכך, יש לה משהו שלא יהיה לעשרות ומאות מכוניות האספנות שהגיעו ארצה בשנים האחרונות: היא נמצאת בארץ מאז שהיא חדשה, ולא הגיעה לכאן בייבוא.
לכן היא לא משנה את מאזן מכוניות היוקרה (אפילו אם הייתה כזו). עשרות הקאדילק, עשרות המרקורי, עשרות המרצדס, רולס רויס ופרארי, כן משנות את מאזן האספנות
בארץ, ומעבירות אותו מעלובות החיים ששווקו בישראל באמת, לכיוון הנוצץ והשופוני. לסכנה שזה עשוי להביא - אולי לא היום, אולי לא מחר, חשוב שנהיה מוכנים.

ראשית אנחנו תמיד מוכנים....גם למלחמות נגד החמאס וגם לנסיונות לשינוי התקנות.

אני חולק עליך לעניין ערכה של הגמין והיא לבטח שווה סכום לא מבוטל (תבדוק במחירונים בחו"ל - אפילו אם אין לך שום כוונה למוכרה) - אבל בכל מקרה היא היתה רק דוגמא. בוא ניקח רכב שלי כדוגמא, באם אשפץ גיפ' 42 למצבו המקורי שהרי מדובר ברכב בעל ערך רב, האם צריך למנוע זאת ממני?
ואני אתן עוד דוגמא - ה-אם גי שלי מודל 1963 אבל...היא הגיעה ארצה רק ב-1968 האם הרכב שלי הוא רכב מיובא?? וכל כוונתי בדוגמא היא להבהיר שברגע שאנו מנסים לשים סטיגמות על רכבים מסויימים או על אנשים מסויימים - זוהי תמיד אבל תמיד התחלתה של הקריסה של התפוררות (ואת זה למדתי משיעורי ההיסטוריה שכה אהבתי).
הנוצץ והשופוני כהגדרתך הוא סה"כ רצונם של עוד אנשים להכנס למעגל האספנות ואני נלחם על זכותו של כל אזרח במדינה להצטרף למעגל האספנים ולא משנה באיזה רכב יחזיק (ואתה יודע מה...זה גם מופיע במטרות הגוף שלנו) - אם באופניים עם מנוע עזר ב-100 ש"ח או ברכב ספורט יוקרתי ב-מיליון ש"ח!!!

לא רק זאת אלא שיותר ויותר גורמים שהינם חיוביים מצטרפים כך למעגל האספנים וייתכן ודווקא יחזקו את מעמד האספנים - אבל השמרנות תמיד גורסת שמשהו חדש הוא רע!!!
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ו' נובמבר 27, 2009 1:41 am

ואגב, לאחת מהנקודות שהתייחסת אליהן. אמור לי מה דעתך על הנושא הבא.

משרד האוצר נלחם בתקופה האחרונה מלחמת חורמה כנגד יבואני "יבוא אישי", בטענה שהם מקלט להעלמת מס.
ובצדק מסוים - כי המכוניות שהם מייבאים עולות עשרות ומאות אלפי שקלים פחות מהמחירונים של יבואניות הרכב הרשמיות.
זה אומר שמאות עד אלפי מכוניות יבוא אישי מכניסות למדינה עשרות ומאות אלפי שקלים פחות לכל אחת, הפסד של מיליוני שקלים.

בוא נניח, מקרה היפוטתי כמובן, שהפופולריות של יבוא רכבי אספנות יוקרתיים תמשיך ואף תתעצם. האם זה לא עשוי לגרום לאוצר
לחשוב - רגע, האנשים האלה קונים מכוניות אספנות יוקרתיות, שניתן לנוע איתן בנוחות עם כל האבזור החשמלי, וחוסכים כך כסף רב
במסים (מסי קניה ואגרות רישוי וביטוח) לעומת מכונית רגילה. וגם אם לא, למה שיקבלו הטבות עבור תחביב ראוותני?

מסקנה אפשרית תהיה שאולי הגיע הזמן להגביל את הייבוא או להעלות את המסים השונים עליו ועל בעלי הרכב.

האם זה מצב בלתי אפשרי, שלא יכול להרחש בעתיד?

(עריכה להודעתך על הגאמין - מחירה לא שונה, ולעיתים נמוך מזה של פיאט 500 רגילה. זו לבטח לא מכונית יקרה במונחי אספנות,
להיפך. שזה קצת מצער והרבה משמח - כי אם הייתה שווה משהו, לא הייתי יכול להרשות לעצמי לקנות אותה מלכתחילה :wink: )

עריכה 2 / אופטופיק: ההודעה ה-500 שלי מוקדשת לפיאט 500, שאפילו הוזכרה בהודעה בלי כוונה :D
נערך לאחרונה על ידי רועי צוקרמן בתאריך ו' נובמבר 27, 2009 1:54 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 1:46 am

רועי הכל יכול להיות....שוב זה היפוטטי - זה גם יכול דווקא ליפול לכיוון ההפוך. כפי שציינתי מצבים היפוטיים רבים אני יכול להעלות בפניך....ואולי אפילו אצליח להדיר שינה מעיניך בעקבות ריבויים.

ואם נחזור לגופו של עניין כפי שהועלה בפניך - ושוב אומר שלהערכתי הנחתך הבסיסית שגויה ואני אסביר - לרכב מרצדס חדש שמיובא לארץ ביבוא אישי תוך הפחתת מיסים יש משמעות בהפסד מס למדינה היות והוא בא על חשבון מרצדס זהה עם מכס מלא שאותו אדם היה כנראה רוכש. אבל רכב אספנות שמיובא לרוב אינו בא על חשבון רכב חדש. וזו הנקודה. הרוב רואים זאת (בשלב זה בכל מקרה) כמוצר מותרות שגורם להכנסות למדינה ולא להפך.

ראיתי שערכת - אז גם אני אערוך :D - המצב קצת לא פייר - מי שרכש רכב מעניין ומיוחד בעבר הצליח לשים ידו על אחד שכזה....כיום קשה למצוא כאלו בארץ, האם לאספן חדש לא מגיע לבחור ברכב שהוא חושק בדומה למה שאנחנו עשינו בעבר?
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ו' נובמבר 27, 2009 1:49 am

בהתחשב באופי חלק מבעלי מכוניות האספנות ואופי חלק ממפגשי האספנות, אני בהחלט יכול לדמיין מצב בו פלוני יעדיף לרכוש
מרצדס SL קלאסית על-פני SL חדשה, למרות שהוא יכול להרשות לעצמו את שתיהן. אבל בחדשה, הוא מקבל שנתיים אחריות,
ואפילו לא מבט מתרשם אחד מהסביבה...
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 1:52 am

רועי צוקרמן כתב:בהתחשב באופי חלק מבעלי מכוניות האספנות ואופי חלק ממפגשי האספנות, אני בהחלט יכול לדמיין מצב בו פלוני יעדיף לרכוש
מרצדס SL קלאסית על-פני SL חדשה, למרות שהוא יכול להרשות לעצמו את שתיהן. אבל בחדשה, הוא מקבל שנתיים אחריות,
ואפילו לא מבט מתרשם אחד מהסביבה...

:D :D
אם אני שם את עצמי במקום אותו אדם שהעלית בדוגמתך - אני באופן אישי לוקח את המרצדס החדשה. לא יעזור זה יותר נוח ונותן יותר שקט נפשי.

וחוץ מזה איזה יופי שסוף סוף מתנהל דיון לגופו של עניין ולא לגופו של אדם :D
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ו' נובמבר 27, 2009 1:56 am

אתה שוכח שלאותו פלוני יש גם S קלאס חדשה ליומיום :wink:

רגע, איך הגענו למצב בו אני מקנא בדמות דימיונית? :D
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 1:59 am

רועי צוקרמן כתב:אתה שוכח שלאותו פלוני יש גם S קלאס חדשה ליומיום :wink:

רגע, איך הגענו למצב בו אני מקנא בדמות דימיונית? :D

פשוט מאד מפני שאני מגן על הזכות שלך להפוך לאותו אחד בעתיד... :wink:
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי zeev » ו' נובמבר 27, 2009 2:18 am

ירון , אני לא מבין מדוע אתה חייב להתחיל משפט או לסיים בעקיצה כזו או אחרת , זה הרי לא במקרה ובודאי לא מוסיף לך כבוד .
ולעניין , כן יקרה או לא יקרה משהו , אז ככה , בעבר נחשפה הפרשה הידועה בדקה ה - 91 הואיל ותרמתי את חלקי הדל בביטול ההצעות שהועלו ואני יודע בדיוק במה עניין כזה כרוך , לכן ההערות כרגע הכל בסדר מזכירות לי מה שלא הייתי רוצה לזכור .
וכן ירון אנשי מועדון החמש נרדמו בשמירה , היו"ר , ההנהלה , וכל מי שאיך שהוא היה קשור לזה , חלקם לא הבינו אז , ואחרים לא מבינים גם היום , או שעושים עצמם כאלה. העניין הרי נמשך כשנה וחצי עד שנחשף , אז אנא בוא לא נלך לישון מבלי להציב שומרים ,כדי שלא נעמוד שוב מול בעיה דומה שפתרונה אם בכלל עלול להיות סבוך מן הקודם .
על הדרך תוכל גם להיווכח שמעשים של גוף אחד מקרינים על אחרים ולא תמיד לטובה .
ראיתי באנגליה עשרות מועדונים מציגים יחד באירוע משותף , וביחסי ידידות טובים , מסתבר שזה לא יתכן אצלנו , וחבל .
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 2:25 am

zeev כתב:ירון , אני לא מבין מדוע אתה חייב להתחיל משפט או לסיים בעקיצה כזו או אחרת , זה הרי לא במקרה ובודאי לא מוסיף לך כבוד .
ולעניין , כן יקרה או לא יקרה משהו , אז ככה , בעבר נחשפה הפרשה הידועה בדקה ה - 91 הואיל ותרמתי את חלקי הדל בביטול ההצעות שהועלו ואני יודע בדיוק במה עניין כזה כרוך , לכן ההערות כרגע הכל בסדר מזכירות לי מה שלא הייתי רוצה לזכור .
וכן ירון אנשי מועדון החמש נרדמו בשמירה , היו"ר , ההנהלה , וכל מי שאיך שהוא היה קשור לזה , חלקם לא הבינו אז , ואחרים לא מבינים גם היום , או שעושים עצמם כאלה. העניין הרי נמשך כשנה וחצי עד שנחשף , אז אנא בוא לא נלך לישון מבלי להציב שומרים ,כדי שלא נעמוד שוב מול בעיה דומה שפתרונה אם בכלל עלול להיות סבוך מן הקודם .
על הדרך תוכל גם להיווכח שמעשים של גוף אחד מקרינים על אחרים ולא תמיד לטובה .
ראיתי באנגליה עשרות מועדונים מציגים יחד באירוע משותף , וביחסי ידידות טובים , מסתבר שזה לא יתכן אצלנו , וחבל .

זאב לעניין ההערה האישית אני לא מוצא אותה במקומה - וקח זאת לתשומת ליבך!

ובכל מקרה אני לא טוען שלא צריכים להיות עירניים לכל שינוי שעלול להגרם - אבל בין זה לבין לנהל מלחמות שגורמות לעכירות היחסים בין אנשים ובין גופים (ואני יכול להעלות כאן מס' מלחמות שהתנהלו בזמן האחרון והתחלה שלהן היתה ביוזמה מאד ספציפית) הדרך רחוקה. לי נמאס לנהל מלחמות....בוודאי היכן שאין צורך לנהלן. וכבר הוכחתי בעבר שכאשר אני נדרש להלחם אני עושה זאת בחירוף נפש.
זאב כדאי בהחלט שגם אתה תנסה לראות את המצב מבחינת המאקרו ולא המיקרו לפני שיהיה מאוחר מידי.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי zeev » ו' נובמבר 27, 2009 2:29 am

וכעת הגענו לשלב האיומים ?
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ו' נובמבר 27, 2009 2:30 am

מסכים עם זאב, וירון - ההודעה האחרונה שלך בה אתה מתרעם על ההערה מוכיחה זאת שוב.
ואני יכול להעלות כאן מס' מלחמות שהתנהלו בזמן האחרון והתחלה שלהן היתה ביוזמה מאד ספציפית

הריב האישי שלך עם אירית, אין לי מושג ממה הוא נובע, אבל הוא לא תורם לא בפורום ולא בצורה שהוא מתקיים מאחורי הקלעים!!
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ו' נובמבר 27, 2009 2:35 am

zeev כתב:וכעת הגענו לשלב האיומים ?

אתה מאיים על מישהו?
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הקודםהבא

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר